Gaură de miliarde în bugetele cluburilor de fotbal

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 25 august 2021

Gaură de miliarde în bugetele cluburilor de fotbal

Pandemia a afectat putrernic activitatea cluburilor de fotbal, dar mai ales bugetele acestora. Fără meciuri, fără spectatori, fără vânzări, echipele au trebuit să strângă serios cureau în ultimul an şi jumătate.

Frecvent apar noi informaţii legate de pierderi. Meciurile disputate cu porţile închise în cele cinci mari campionate europene de fotbal în ultimele două sezoane, din cauza pandemiei de Covid-19, au privat cluburile de încasări de 2,5 miliarde euro în "ziua de meci", a anunţat cabinetul internaţional de consultanţă şi audit KPMG.

Începând cu primăvara anului 2020, competiţiile au fost suspendate un timp şi cele care s-au reluat au încheiat sezonul cu stadioane goale, reducând cu 27 la sută numărul meciurilor cu public în sezonul 2019/2020 în Anglia, Germania, Spania, Italia şi Franţa, explică studiul.

Acest lucru a condus la "o scădere semnificativă reprezentând încasări în ziua de meci din bilete, sponsorizare, comerţ şi restaurant. Impactul a fost cel mai puternic în Bundesliga, campionatul cu cea mai mare medie de spectatori la nivel mondial (42.000), cu 157 de milioane de euro pierderi pentru cele 18 cluburi, în timp ce Ligue 1, cu o prezenţă medie de 23.000 spectatori de meci, a pierdut de trei ori mai puţin (48 milioane euro). La nivel de cluburi, în termeni absoluţi, FC Barcelona şi Real Madrid sunt cele mai afectate, cu 39 şi 35 de milioane de euro pierderi. În consecinţă, încasările lor s-au stabilit între 136 milioane euro şi 120 milioane euro. Întrucât sezonul 2020/2021 s-a desfăşurat total cu porţile închise în cinci ţări, KPMG se aşteaptă la o pierdere cumulată de "peste 2 miliarde de euro" în acest exerciţiu. Cabinetul de audit consideră că sezonul actual nu va aduce decât o recuperare parţială a acestor pierderi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro