"General Electric" vrea să preia două divizii "Alstom" din India

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 mai 2014

"General Electric" vrea să preia două divizii "Alstom" din India

Conglomeratul industrial american "General Electric" Co. (GE) a lansat o ofertă pentru achiziţia de acţiuni în sumă de până la 389 milioane de dolari la două divizii "Alstom" SA din India, ca să se alinieze normelor locale.

Propunerea vine după ce GE a oferit, recent, 16,9 miliarde dolari pentru preluarea activităţilor "Alstom" legate de sectorul energetic (echipamente pentru centrale termice, linii de înaltă tensiune, energii regenerabile).

GE vrea să preia 25% din "Alstom T&D India" Ltd. de la acţionarii publici, la un preţ de 261,25 rupii/titlu, tranzacţie evaluată la 278 milioane de dolari. Compania americană este interesată, totodată, să cumpere 26% din "Alstom India" Ltd., la un preţ de 382,20 rupii/acţiune, respectiv un total de 111 milioane de dolari.

GE va achiziţiona indirect participaţia de 75% deţinută de compania franceză la "Alstom T&D" şi de 68,6% la "Alstom India", dacă oferta de preluare a activităţilor "Alstom" din sectorul energetic va avea succes.

Săptămâna trecută, compania franceză "Alstom" a anunţat că este pregătită să accepte oferta GE de preluare a activităţilor sale din sectorul energetic, dar a cedat cererii Guvernului de la Paris privind amânarea tranzacţiei pentru reexaminare. "Alstom" a constituit un comitet din membri independenţi ai consiliului său de conducere, care analizează oferta negociată de şeful companiei, Patrick Kron, cu GE, care a oferit 12,35 miliarde de euro pentru activităţile "Alstom" legate de sectorul energetic. La insistenţele Guvernului francez, comitetul trebuie să reexamineze oferta până la data de 2 iunie.

"Alstom" nu a renunţat nici la negocierile cu grupul industrial german "Siemens" AG, care vrea să lanseze o ofertă de preluare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro