"Generali" îşi reduce expunerea pe sectorul minier

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 februarie 2018

Compania îşi majorează investiţiile în proiecte prietenoase cu mediul

"Assicurazioni Generali", a treia companie europeană de asigurări, îşi va majora investiţiile în proiecte prietenoase cu mediul şi îşi va reduce expunerea la sectorul minier, vânzând participaţii şi investiţii în obligaţiuni în valoare de două miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), transmite Reuters, conform Agerpres.

Ca parte a strategiei companiei în domeniul schimbărilor climatice, investiţiile sale în sectoarele "verzi" vor fi majorate cu 3,5 miliarde de euro (4,3 miliarde de dolari) până în 2020, în special prin obligaţiuni verzi şi infrastructură, a anunţat "Generali".

În acelaşi timp, compania va renunţa la actuala sa expunere la sectorul cărbunelui, de aproximativ două miliarde de euro, vânzând participaţii şi investiţiile în obligaţiuni, aducându-le la scadenţă sau chiar vânzându-le înainte de a ajunge la maturitate.

Decizia "Generali" se adaugă recentelor tendinţe ale companiilor care gestionează active şi ale fondurilor suverane de a-şi reduce expunerea la sectorul minier, pentru protejarea mediului.

Cea mai mare companie de asigurări din Europa, "Allianz", care a renunţat în 2015 la investiţiile în cărbune, ia în considerare oprirea asigurării noilor termocentrale.

"Protejarea mediului înconjurător şi adoptarea unor acţiuni eficiente pentru a ţine sub control schimbările climatice sunt probleme centrale pentru Assicurazioni Generali", a afirmat directorul general Philippe Donnet.

Şi Banca Centrală a Norvegiei, instituţia care gestionează fondul suveran de investiţii al ţării, a anunţat recent că a exclus alte 10 companii din portofoliul său de investiţii, întrucât aceste firme utilizează sau produc cărbune.

În 2015, Parlamentul Norvegiei a decis că fondul suveran de investiţii al ţării va vinde participaţiile pe care le deţine la companiile care realizează mai mult de 30% din activităţi sau din cifra de afaceri din cărbune pentru că acest combustibil fosil este un contributor important la schimbarea climei şi la poluarea aerului.

"Generali", care are peste 500 de miliarde de euro investite în active, vrea să-şi reducă prezenţa pe plan global vânzându-şi subsidiarele din 13 ţări pentru a obţine un miliard de euro. Banii ar urma să fie folosiţi pentru a finanţa expansiunea diviziei sale de administrare a activelor şi a subsidiarelor de pe pieţele principale, cum ar fi Italia, Franţa şi Germania.

"Generali", controlat de banca italiană de investiţii "Mediobanca", deţine 51% din firma de private banking şi gestionare a averii "Banca Generali", dar nu intenţionează să o includă în planurile privind divizia de administrare a activelor.

Din cauza costurilor provocate de măsurile adoptate de autorităţile de reglementare şi de ratele scăzute ale dobânzilor, multe companii europene de asigurare îşi extind diviziile de administrare a activelor pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele financiare.

"Generali" are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 milioane de clienţi în peste 60 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro