Germania nu vrea să plătească mai mult la bugetul UE, după Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional / 13 ianuarie 2017

Germania nu vrea să plătească mai mult la bugetul UE, după Brexit

Germania nu este dispusă să îşi majoreze, în mod automat, contribuţia la bugetul Uniunii Europene, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar (Brexit), conform viceministrului german de Finanţe, Jens Spahn, informează Reuters.

Germania, cea mai mare economie a Europei, este deja cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene, cu un raport anual de peste 15 miliarde de euro.

"În cazul în care contribuţia Marii Britanii va dispărea, bugetul UE se va reduce. Nu există niciun mecanism automat care să oblige Germania şi alte ţări care sunt contributoare nete să îşi majoreze contribuţiile", a afirmat Jens Spahn, într-un interviu acordat cotidianului german Handelsblatt, informează Agerpres.

Potrivit unui raport intern elaborat în luna septembrie 2016, de Ministerul german de Finanţe, Germania ar putea fi nevoită să contribuie cu o sumă suplimentară de 4,5 miliarde de euro pe an la bugetul UE, în 2019 şi 2020, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar. Pierderea Marii Britanii, cel de al doilea mare contributor net la bugetul UE, ar majora ponderea care revine Germaniei din Produsul Intern Brut al UE de la 21% în prezent la 25%.

De asemenea, Jens Spahn a sugerat că Executivul comunitar ar trebui să lege acordarea de ajutoare de la fondurile structurale de implementarea de către statele membre a reformelor recomandate de Bruxelles.

"Suntem în favoarea introducerii de condiţii în acordarea de ajutoare de la fondurile structurale", a spus Spahn, adăugând că banii ar trebui să se îndrepte spre statele slabe din UE, dacă implementează reformele specifice fiecărei ţări recomandate de Comisia Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb