Germania: Toţi membrii UE trebuie să-şi asume cotele de migranţi

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Internaţional /

Germania: Toţi membrii UE trebuie să-şi asume cotele de migranţi

Toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să preia migranţi ilegali, conform unui nou plan de reformare a sistemului european de azil pentru miganţi prezentat de ministrul german de Interne, Horst Seehofer.

Ţările din Europa Centrală şi de Est se opun relocărilor obligatorii, întrucât deciziile privind acordarea permiselor de şedere ar trebui să fie păstrate la nivel naţional. Acestea au remarcat că, prin impunerea unilaterală a cotelor de migranţi asupra statelor membre ale UE, reprezentaţii de la Bruxelles încearcă să forţeze liderii aleşi democratic din Europa să se supună deciziilor lor.

Continuarea dezbaterii cu privire la migraţie este, în esenţă, o problematică pentru ceea ce înseamnă federalis-mul european şi gradul în care Uniunea Europeană va avea voie să uzurpeze puterile decizionale din cele 28 de state membre ale sale, informează specialiştii de la Zerohedge.

Seehofer a prezentat planul său de reformare a sistemului european comun de azil (CEAS) noului preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bruxelles, în 2 decembrie. Este de aşteptat ca preşedintele CE să îşi dezvăluie propunerile în ceea ce priveşte migraţia în februarie 2020 înaintea preşedinţiei Germaniei la Consiliului European care începe în iulie 2020.

Noul plan vizează înlocuirea Regulamentului Dublin (n.r. acesta îşi găseşte aplicare numai atunci când cetăţeanul unui stat terţ sau un apatrid a depus o cerere de protecţie internaţională într-unul din Statele Membre) al UE, o lege care impune persoanelor ce solicită azil în UE să facă acest lucru în prima ţară europeană la care ajung.

Ţările din sudul Europei - în special Grecia şi Italia - s-au plâns că, în contextul migraţiei în masă din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu, sistemul actual le pune o povară nedreaptă şi dis-proporţionată în spate.

Ei spun că toate statele membre ale UE ar trebui să-şi asume o responsabilitate egală pentru migranţii care ajung pe ţărmurile europene.

În culmea crizei migraţiei europene din septembrie 2015, unele state membre ale UE au votat mutarea a 120.000 de migranţi din Italia şi Grecia în alte părţi ale blocului. Acest număr a fost completat de un alt plan, propus în iulie 2015, care prevedea redistribuire a 40.000 de migranţi din Italia şi Grecia.

Dintre cei 160.000 de migranţi care urmează să fie "împărţiţi", nouă ţări din Europa Centrală şi de Est au primit ordin să accepte aproximativ 15.000 de migranţi. Deşi Republica Cehă, Ungaria, România şi Slovacia au votat împotriva acordului, acestea au fost totuşi obligate să se conformeze.

În septembrie 2017, Curtea Europea-nă de Justiţie (CEJ), a decis că CE, puternicul braţ executiv al Uniunii Europene, are dreptul legal de a dispune statelor membre ale UE să primească aşa-numitul azil solicitanţilor. De asemenea, a decis că statele membre ale UE nu au dreptul legal să blocheze aceste directive.

Ungaria şi Slovacia, susţinute de Polonia, au afirmat că Uniunea Europeană a încălcat propriile reguli şi şi-a depăşit competenţele atunci când a aprobat sistemul de cote cu o "majoritate calificată" - aproximativ două treimi din membrii blocului. De asemenea, aceştia au susţinut că sistemul de relocare este o încălcare directă a Regulamentului Dublin.

Curtea Europeană de Justiţie a decis că votul cu majoritate calificată a fost suficient, deoarece UE "nu a fost obligată să acţioneze în unanimitate atunci când a adoptat decizia atacată". Hotărâ-rea, care nu menţionează Regulamentul Dublin, a concluzionat: "Mecanismul contribuie de fapt la a permite Greciei şi Italiei să facă faţă impactului crizei de migraţie din 2015".

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a catalogat hotărârea instanţei "scandaloasă şi iresponsabilă" şi "contrară intereselor naţiunilor europene, inclusiv ale Ungariei". El a adăugat: "Decizia pune în pericol securitatea întregii Europe şi a viitorului întregii Europe."

În noiembrie 2019, Curtea de Conturi Europeană a raportat că din cei 160.000 de migranţi care ar fi trebuit să fie distribuiţi de statele membre ale UE, în final doar 34.705 de persoane (21.999 din Grecia şi 12.706 din Italia) au fost relocate.

Liderii Franţei şi Italiei, în cadrul unei întâlniri bilaterale recente la Roma, au solicitat Uniunii Europene să introducă un nou sistem automat de preluare a migranţilor. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că este "convins că este necesar un mecanism european automat pentru primirea imigranţilor" şi că ţările UE care au refuzat să participe la acest sis-tem ar trebui "penalizate serios".

Proiectul lui Seehofer mai prevede că Regulamentul Dublin creează "dezechilibre clare", deoarece "în 2018, 75 la sută din totalul cererilor de protecţie internaţională au fost depuse în doar cinci state membre".

Documentul susţine că Regulamentul Dublin este "ineficient", deoarece "în întreaga UE, solicitanţii sunt trans-feraţi în statul membru (iniţial) res-ponsabil doar cu o cotă de doar 3%", ceea ce înseamnă că, în practică, solicitanţii de azil nu sunt trimişi înapoi la ţara primei sosiri.

Partea-cheie a documentului prevede ca cererile de azil să fie evaluate la sosirea la frontiera externă a UE. De acolo, Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) ar "determina" ce stat membru este responsabil de preluarea solicitantului şi de procesarea cererii sale.

Planul Seehofer este destinat să fie permanent şi să nu se limiteze la situaţii de criză. În special, planul nu abordează problema returnării migranţilor ilegali în ţările de origine.

Planul evită termenul "cota", controversat din punct de vedere politic şi îl înlocuieşte cu "cota justă" (gerechter Anteil). Documentul omite, de asemenea, termenul "obligatoriu", deşi se presupune că sistemul de relocare a migranţilor va fi obligatoriu pentru toa-te statele membre ale UE.

Opinia Cititorului ( 18 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Fals, sa-si asume cei care i-au chemat, daca nu vor sa-i trimita inapoi.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. De ce are nevoie Europa de migranti musulmani cand poate beneficia de serviciile polonezilor, romanilor si ale bulgarilor? Ii plac moscheele si bombele mai mult decat bisericile?

   Germanii lucreaza bine dar sunt lipsiti de viziune politica si procedand astfel pun bazele musulmanizarii Europei. In 50 de ani crestinii vor fi minoritari in Europa iar daca cineva crede ca musulmanii vor fi toleranti cu minoritarii crestini (asa cum suntem noi cu ei), se inseala. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Tocmai ca gandesc logic, au viziune, gandesc rational si nu se bazeaza pe prejudecati. Cea mai mare problema a tarilor est europene e brain-drainul. In Romania, Polonia si alte tari din estul europei practic nu exista somaj. Lipsa oamenilor calificati incetineste atat dezvoltarea cat si inovatia si provoaca pe termen lung saracie=scaderea puterii de cumparare. Economia Germaniei e focusata pe Export iar blocul EU e cel mai mare client. Deci indirect interesul unei tari ca Germania e (Idealist vorbind) prosperitatea clientilor. Recrutarea din Europa de est e un dezavantaj atat pentru tarile dezvoltate cat si pentru tarile de origine ale migrantilor.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Acum am înteles.Asta înseamnă că dacă Germania primește migranti din Europa de Est,principala lor piață de desfacere ,este ca și cand si-ar da cu stangul in dreptul.Așa că,primeste migranți musulmani specialisti în atacuri teroriste,violuri ,sange vărsat in numele onoarei,etc.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Europa de Est nu e cea mai mare piata de desfacere. Dar, da, si-ar da cu stangul in dreptul. In al doilea rand nu stiu cati musulmani cunosti personal, dar dintre cei pe care ii cunosc eu, nu e nici unul hot, violator, terorist etc. Probabil opinia ta se bazeaza pe prejudecati si stiri senzationale.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nici eu nu mi-am putut imagina că o să pot gândi așa pâna la înființarea așa zisului Stat Islamic.Vedeți,faptele vorbesc.Adevărul este că Statul Islamic nu ar fi existat dacă SUA nu ar fi bombardat Irakul,dacă în Siria nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat în numele religiei.Nici acum nu-mi vine să cred că sirienii și-au distrus țara.Eu am avut colegi sirieni.Acum Siria a devenit o halcă din care vrea să rupă toți(sau mă rog,trei mari puteri).Noi de ce am suportat regimul comunist?Pentru că ne era frică de Ceaușescu?Greșit!Pentru că ne era frică de invazia rusească.Musulmanii de la noi își văd de religia lor,de treburile lor,sunt integrați în societate.Când o să cunosc eu violatori,teroriști ,etc.,o să fie de rău.Însă dacă nu se întâmplă la noi e în regulă?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Normal ca nu e in regula. Marea mea problema sunt prejudecatile si afirmatia ca musulmanii sunt hoti, viloatori, teroristi etc. Cu siguranta sunt si asemenes specimene intre ei, ca in orice natie sau popor. Nu poti spune ca din cauza unor idioti preotii catolici sunt pedofili, polonezii hoti sau romancele si bulgaroaicele c***e.

   Ca fapt divers, Siria a fost un fel de Romanie inainte de 89, dar mai dezvoltata si cu un nivel de traii mai ridicat. Industria a fost destul de dezvoltata si sistemul de invatatmant cel putin bun. Drept dovada diplomele de ingineri si de medici siriene sunt recunoscute in Germania din anii 80-90. Pe langa asta Siria a fost un stat laicizat, multietnic si multicultural care a functionat destul de bine. Radicalizarea religioasa e efectul represiunii. Modelul asta il avem in toata lumea musulmana: Iran (detronarea Schahului), Afghanistan (mujahedinii vs URSS), Irak, Libia, Tunisia, Egipt. Islamizarea e mai degraba efectul si nu cauza problemelor.  

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Chiar crezi că se compară situația?Ce facem,ne ascundem după degete?Abu Bakr al-Baghdadi ce legi a aplicat când a inființat Statul Islamic?In lumea musulmană cei care renunță la religie sunt acuzați de apostazie și condamnați la moarte.Bloggerul saudit Raif Badawi putrezește în închisoare de 7 ani de zile,a primit 50 de lovituri de bici dintr-o mie ,amenda de sute de mii de dolari fiindcă cică a ofensat islamul.Nu a făcut decât să-și exprime și omul o opinie,așa cum facem noi acum.Trebuie să murim pentru asta?În statele islamice sunt nenumărate cazuri de genul ăsta.Apropo,stii ce a făcut Bahdadi cu crestinii când a cucerit orașul Mosul?Le-a dat următoarele posibilitâți:să părăsească zona,să se con vertească la islam,să plătească taxă de protectie sau să fie trecuți prin sabie.Exact cum scrie in Coran.Cu musulmanii care nu respectă cu strictețe legea islamică e și mai rău fiindcă sunt condamnați la moarte.În Arabia Saudită de ce se aplică așa riguros legea islamică și nu îi lasă pe oameni să facă și să spună ce cred?Și ei sunt săraci?La ei ce mai este cauza sau efectul.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Un i in plus la membri

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  există înaintea armatei unite, poliție unită, sistem sanitar unic, școală unitară (ș

  să nu mai descopere ai noștri gaura-n macaroană), monedă unică, ... pentru aceeași muncă același salar ?

  Miroase a federalizare sau dictatura Buxelles-ului ? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Acum aproximativ 80 de ani, Germania forta militar, politic si economic, predarea de catre aproape toate statele europene, a evreilor. Acum, acelasi stat, forteaza statele europene, mai ales pe cele din centru-est, sa "accepte" migrantii ilegali. Interesant, nu?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Dragi tovarashi vest-europeni,

  Ce-ar fi sa-si ia fiecare migrantii care provin din tarile care le-au fost colonii? Ar fi si moral - au folosit resursele materiale si umane, si eficient - cat timp le-au fost stapani le-au inteles si influentat cultura asa incat ar trebui sa se inteleaga mai bine cu ei. Ce vi se pare asa ciudat ca est-europeni nu vor sa participe la "nota de plata" fie si pt simplul motiv ca nu au participat la "ospat". 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Să-i ia dracu pe nemți.Bine că au exterminat 6 milioane de evrei iar acum aduc musulmani fiindcă au nevoie de slugi.Insă ei nu sunt slugi fiindcă în afară de coran violuri si atacuri teroriste nu prea știu nimic altceva.Merkel mai bine s-ar pensiona in loc să facă pe bunul samaritean.Ea e mama Merkel,nu se găsește nimeni să o violeze,dar alte femei...Insă ce contează pentru ea?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Broavo. Ai pus pe masa toate prejudecatile nefondate. Cati refugiati sau musulmani cunosti si cati dintre ei sunt violatori, teroristi etc.?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Trece timpu si o sa vrei sa iti stergi singur comentariul :))

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Asta sună a amenintare?Dacă nu sterg comentariu ce o să se întample?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cred ca eu eram vizat. Poate il voi sterge, poate nu. Asta vom vedea la momentul potrivit.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Problema este ca acesti migranti reprezinta in realitate o noua mare expansiune a lumii musulmane in europa si o mare amenintare la adresa crestinismului. Toata aceasta migratie este urmarea unui plan bine conceput si pus in aplicare.

  Europa crestina trebuie sa ia masuri pentru a contracara acest fenomen in primul rand religios si apoi demografic . 

  Doua ar fi masurile care ar pune capat fara varsare de sange acestui fenomen. 

  - In primul rand refugiatii de alta religie decat a tarilor europene crestine, ce refuza sa se intoarca, ce nu pot fi intorsi si care debarca sau patrund ilegal, sa fie crestinati, considerandu-se ca odata cu intrarea in tarile crestine si-au exprimat acordul tacit de a renunta la vechea credinta si ca vor sa-l preamareasca pe Isus Cristos, asadar sa fie crestini intra-o tara crestina.  

  Cei care deja au patruns trebuie crestinati, daca refuza trebuie expulzati. In acest sens Bisericile trebuie sa aiba reprezentanti in zonele de debarcare si de patrundere, sa oficieze ceremoniile religioase de crestinizare si sa inregistreze noii crestini in evidentele Bisericilor Crestine. 

  - O alta solutie care ar stavilii valurile de migranti ar fi ca UE sa elaboreze urgent o lege prin care orice cetatean european din tarile ce primesc cote de refugiati sa aiba dreptul de ocupa proprietatile abandonate din tarile din care s-a produs migratia, propietati care prin ocupatie sa fie a lor de drept, considerandu-se ca odata cu intrarea in UE cetateanul si-a instrainat propietatea . Orice cetatean din tarile afectate de valurile de refugiati sa aiba dreptul sa se stabileasca oriunde in aceste tari, in teritoriile abandonate. Pentru a beneficia de deplina siguranta, in aceste tari trebuie organizate forte militare europene de protectie.

   

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS