Germania va interzice exporturile de arme

V.D.
Internaţional /

Germania va interzice exporturile de arme

Germania va interzice exporturile de arme către majoritatea ţărilor din afara NATO şi a Uniunii Europene, au declarat luni surse guvernamentale, confirmând o informaţie publicată anterior de grupul de media Funke, transmite Reuters.

Un mic grup de aliaţi tradiţionali, respectiv Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Elveţia, vor fi exceptaţi de la această interdicţie, aceasta fiind cea mai recentă încercare a guvernului de a adopta reglementări mai stricte referitoare la exporturile de arme, aşa cum a promis în cadrul acordurilor convenite anul trecut la nivelul coaliţei.

Restricţiile anterioare aplicate sistemelor de export al armelor către ţări implicate în războiul din Yemen au provocat proteste din partea Marii Britanii şi a Franţei,, deoarece prezenţa unor componente germane numeroase în multe proiecte mixte a riscat să lezeze acorduri de export profitabile cu Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Interdicţia avută acum în vedere va avea o amploare mult mai mică şi mai puţine repercusiuni internaţionale, întrucât producţia de pistoale şi puşti tinde să nu aibă o natură transnaţională.

Cu toate că producătorii germani de arme de mână, între care Mauser şi Walther, sunt furnizori majori ai forţelor armate şi ai poliţiei din întreaga lume, guvernul anticipează ca implicaţiile financiare ale interdicţiei să fie limitate: licenţele de export acordate anul trecut au fost în valoare de 39 de milioane de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS