GIMNASTICĂ RITMICĂ: Nemulţumiri legate de buget

Ziarul BURSA #Sport /

Nemulţumiri legate de buget

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR), Irina Deleanu, a declarat că nu înţelege cum anumite federaţii neolimpice au primit buget dublu faţă de 2019 în anul olimpic 2020 de la Ministerul Tineretului şi Sportului, iar instituţiei pe care o reprezintă i s-a repartizat o sumă diminuată considerabil.

Irina Deleanu şi-a manifestat deschis nemulţumirea: "Nu vreau să ne comparăm cu federaţiile olimpice cu rezultate mai mari... eu înţeleg că este an olimpic, înţeleg că sunt federaţii cu rezultate mai bune ca ale noastre, cum sunt canotaj, scrimă şi altele. Dar nu înţeleg de ce nouă ni s-a diminuat considerabil bugetul (n.r. - 800.000 de lei în 2020 faţă de 1.570.000 de lei în 2019) şi s-au dublat bugetele federaţiilor neolimpice. Şi nu vreau să dau nume, pentru că toţi vrem să facem sport în ţara asta. Dar e de neînţeles cum federaţii neolimpice au reuşit să îşi dubleze bugetul într-un an olimpic cum este 2020. Când l-am întrebat, domnul ministru nu a putut să îmi dea o explicaţie clară. Mi-a spus doar că ăsta a fost bugetul şi aşa a fost împărţit. Noi întotdeauna ne-am confruntat cu problema financiară. Federaţia noastră nu beneficiază de un buget care să permită organizarea mai multor competiţii. Federaţia Română de Gimnastică Ritmică are anul acesta un buget de nici 200.000 de euro, din care aproximativ 50% vine de la MTS, şi ne luptăm cu federaţii din Rusia, Belarus, Italia sau Ucraina care au bugete de milioane de euro... Rusia de exemplu are 6 milioane. Dar noi totuşi cu acest buget mic reuşim să facem performanţă şi să intrăm în competiţii internaţionale".

Preşedinta a menţionat că în acest an Federaţia Română de Gimnastică Ritmică va organiza două competiţii internaţionale în ţară: "Anul acesta ne-am propus să organizăm două competiţii internaţionale, Cupa Irina Deleanu, care a ajuns la ediţia numărul 19 şi care va avea loc în acest weekend, şi World Challenge Cup, care se va desfăşura al doilea an consecutiv la Cluj-Napoca. După succesul de anul trecut, Uniunea Internaţională de Gimnastică ne-a propus să organizăm un format de competiţie nou din 2021. Este vorba despre Cupa Europei, care se va desfăşura în patru etape, iar una dintre acestea va fi găzduită de noi la Cluj în 2021".

Irina Deleanu este însă îngrijorată în ceea ce priveşte acoperirea costurilor competiţiei World Challenge Cup 2020, care se ridică la 2 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS