"Goldman Sachs", anchetată pentru o posibilă manipulare a pieţei valutare

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Banca americană de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc. este investigată de autorităţile americane de reglementare pentru o posibilă manipulare a cursurilor de schimb valutar.

Conform anunţului băncii, autorităţile analizează tranzacţiile cu valute, dar şi pe cele cu opţiuni şi cu materii prime, precum şi sistemele tehnologice ale instituţiei.

"Anchetatorii analizează activităţile de tranzacţionare şi comunicare ale băncii, în legătură cu stablirea cursurilor de schimb", a anunţat "Goldman Sachs", menţionând că, în cadrul analizei, cooperează au autorităţile.

Cel puţin opt bănci, printre care "Citigroup" Inc. şi "JPMorgan Chase & Co.", au anunţat că sunt anchetate de autorităţile care verifică activităţile de pe piaţa valutară, unde au loc tranzacţii de 5.300 miliarde de dolari zilnic. În acest context, "Citigroup", "JPMorgan" şi "Barclays" au suspendat sau au trimis în concediu unii dintre cei mai importanţi traderi. Nimeni nu a fost pus sub acuzare, însă, în cadrul investigaţiilor.

Totodată, unele surse citate de presa internaţională afirmă că banca centrală americană (Federal Reserve) analizează anumite excepţii legislative sau de reglementare ce le-au permis băncilor, printre care şi "Goldman Sachs", să tranzacţioneze şi să deţină materii prime precum petrol, cărbune şi metale.

În luna iunie, agenţia Bloomberg informa că unii dealeri valutari au făcut schimb de informaţi legate de poziţiile adoptate, prin intermediul mesajelor instant, au efectuat tranzacţii proprii înaintea ordinelor clienţilor şi au încercat să manipuleze cursurile de schimb.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS