GOLDMAN SACHS:"Cresc îngrijorările că războiul comercial dintre SUA şi China va duce la recesiune"

M.A.I.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Îngrijorările că războiul comercial dintre Statele Unite şi China va duce la recesiune sunt în creştere, potrivit băncii americane Goldman Sachs, care nu mai anticipează un acord între cele mai mari două economii ale lumii înainte de alegerile prezidenţiale americane din 2020, transmite Reuters.

"Ne aşteptăm că tarifele care au ca obiect restul de importuri din China, de 300 de miliarde de dolari, vor intra în vigoare", potrivit unei note a băncii adresată clienţilor.

Preşedintele Donald Trump a anunţat pe 1 august că va impune tarife de 10% pentru restul de importuri din China, în valoare de 300 de miliarde de dolari, care nu sunt încă penalizate. Chian a reacţionat prin oprirea achiziţiilor de produse agricole americane.

Statele Unite au mai declarat China drept manipulatoare e monedă. China neagă că ar manipula yuanul pentru a-şi creşte competitivitatea, informează aceiaşi sursă.

Conflictul comercial vechi de un an evoluează în jurul tarifelor, subvenţiilor, tehnologiei, proprietăţii intelectuale şi securităţii cibernetice, între altele.

Goldman Sachs şi-a redus estimarea referitoare la creşterea economiei americane în trimestrul patru cu 0,2 puncte procentuale, la 1,8%, din cauza impactului peste aşteptări al tensiunilor comerciale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS