Abonament gratuit

GOLDMAN SACHS:"Cresc îngrijorările că războiul comercial dintre SUA şi China va duce la recesiune"

M.A.I.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Îngrijorările că războiul comercial dintre Statele Unite şi China va duce la recesiune sunt în creştere, potrivit băncii americane Goldman Sachs, care nu mai anticipează un acord între cele mai mari două economii ale lumii înainte de alegerile prezidenţiale americane din 2020, transmite Reuters.

"Ne aşteptăm că tarifele care au ca obiect restul de importuri din China, de 300 de miliarde de dolari, vor intra în vigoare", potrivit unei note a băncii adresată clienţilor.

Preşedintele Donald Trump a anunţat pe 1 august că va impune tarife de 10% pentru restul de importuri din China, în valoare de 300 de miliarde de dolari, care nu sunt încă penalizate. Chian a reacţionat prin oprirea achiziţiilor de produse agricole americane.

Statele Unite au mai declarat China drept manipulatoare e monedă. China neagă că ar manipula yuanul pentru a-şi creşte competitivitatea, informează aceiaşi sursă.

Conflictul comercial vechi de un an evoluează în jurul tarifelor, subvenţiilor, tehnologiei, proprietăţii intelectuale şi securităţii cibernetice, între altele.

Goldman Sachs şi-a redus estimarea referitoare la creşterea economiei americane în trimestrul patru cu 0,2 puncte procentuale, la 1,8%, din cauza impactului peste aşteptări al tensiunilor comerciale.

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie