Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

"Goldman Sachs": Germania şi Franţa vor intra în recesiune

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Banca americană de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc. şi-a modificat în sens negativ estimările privind evoluţia economiei globale în 2011 şi 2012, anticipând că Germania şi Franţa vor intra în recesiune.

Conform "Goldman Sachs", economia mondială va înregistra o expansiune de 3,8% anul acesta şi de 3,5% în 2012, comparativ cu predicţiile anterioare, care erau de 3,9% pentru 2011 şi 4,2% pentru 2012.

Specialiştii "Goldman Sachs" afirmă: "Deteriorarea viitoare a situaţiei economice şi financiare din zona euro ne-a determinat să modificăm în sens negativ estimările privind PIB-ul mondial. În următoarele trimestre, aşteptăm o uşoară recesiune în Germania şi Franţa, şi un declin mai important la periferia zonei euro".

Conform "Goldman Sachs", întreaga zonă euro va avea o creştere economică de 0,1% în 2012, nu de 1,3%, cât preconiza anterior. Pentru anul curent, estimarea este de 1,6%.

Previziunile băncii americane mai arată un avans de 1,7% pentru economia SUA în 2011 şi de 1,4% în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie