Antibiotice Iaşi

Goldman Sachs: "Profiturile băncilor europene ar putea scădea cu 32 miliarde euro"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2016

Goldman Sachs: "Profiturile băncilor europene ar putea scădea cu 32 miliarde euro"

Profiturile băncilor europene ar putea scădea cu 32 miliarde de euro (35 miliarde de dolari) până în 2018, din cauza votului pentru ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit), un declin de 11% faţă de câştigurile care ar fi fost obţinute fără acest şoc economic, arată o analiză "Goldman Sachs Group", transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Cele mai afectate vor fi băncile britanice, care ar urma să piardă zece miliarde de euro din potenţialul profit net, cel mai puţin expuşi fiind creditorii din Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg) şi statele nordice, susţin analiştii de la "Goldman Sachs".

"Ne aşteptăm la perspective mai slabe din cauza declinului volumelor, a veniturilor din taxe, a marjelor de profit, precum şi a riscurilor de creditare mai ridicate. De asemenea, ne aşteptăm la o activitate mai scăzută pe pieţele de capital şi la reducerea valorii activelor", avertizează analiştii băncii americane de investiţii.

În zona euro, cele mai afectate de Brexit vor fi băncile din Germania, din cauza eficienţei scăzute a costurilor, apreciază "Goldman Sachs".

Italia discută cu UE măsuri pentru sprijinirea sectorului bancar

UE şi Italia analizează posibile măsuri pentru sprijinirea sectorului bancar italian, o ţintă vulnerabilă la cinci zile după votul britanicilor în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, care a produs panică pe bursele din întreaga lume, potrivit vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

"Monitorizăm cu atenţie situaţia sectorului bancar din Italia şi suntem în strânsă legătură cu autorităţile de la Roma privind posibile măsuri. Există modalităţi diferite de acţiune care încă sunt analizate şi în acest moment nu pot comenta în detaliu", a afirmat Dombrovskis într-un interviu acordat Bloomberg.

Comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi pieţe de capital, britanicul Jonathan Hill, şi-a anunţat sâmbătă demisia în urma rezultatului referendumului din Marea Britanie. Postul rămas liber ca urmare a demisiei lui Jonathan Hill a fost ocupat de vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Luni, ziarele italiene au anunţat că autorităţile de la Roma pregătesc un plan pentru stabilizarea sectorului bancar, în condiţiile în care, în ultimele zile, acţiunile băncilor au scăzut semnificativ, după ce vestea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană i-a surprins pe investitori.

Industria bancară italiană este percepută ca fiind în mod special vulnerabilă din cauza creditelor neperformante, care se ridică la 360 miliarde de euro, o treime din totalul zonei euro.

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Boromir

Curs valutar BNR

10 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9259
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0492
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4955
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7056
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1391

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro