Grecia relaxează controlul capitalului în cazul studenţilor şi al plăţilor în străinătate

Ziarul BURSA #Internaţional / 19 august 2015

Autorităţile elene au relaxat măsurile de controlul al capitalului impuse în luna iunie, astfel încât grecii pot transfera în străinătate până la 500 de euro pe lună şi să plătească sume mai mari în cazul taxelor de şcolarizare, relatează Reuters, conform Mediafax.

Potrivit unui decret guvernamental, grecii pot deschide conturi bancare pentru rambursarea de datorii şi să plătească în străinătate până la 8.000 de euro pentru taxele şi cheltuielile studenţilor. Anterior grecii puteau plăti în străinătate pentru studenţi până la 5.000 de euro.

Cu toate acestea, persoanele fizice pot retrage din conturile bancare numai 420 de euro pe săptămână.

În decret se mai arată că sunt permise, fără o autorizaţie preliminară, tranzacţiile bancare legate, printre altele, de tranzacţiile valutare spot, împrumuturile interbancare, tranzacţiile cu instrumente derivate, rostogolirea datoriilor şi tranzacţiile care nu influenţează în mod material lichidităţiile instituţiilor de credit.

Grecia a impus pe 29 iunie măsuri de control al capitalului şi a oprit temporar activităţile băncilor, după ce Banca Centrală Europeană a refuzat să suplimenteze finanţarea de urgenţă acordată instituţiilor financiare elene, din cauza blocajului negocierilor cu creditorii internaţionali ai Greciei.

Ulterior, autorităţile de la Atena au încheiat un acord cu liderii zonei euro pentru un nou program de susţinere, în valoare de 86 de miliarde de euro, iar băncile au fost redeschise, dar activităţile desfăşurate de acestea sunt încă limitate.

Guvernul a relaxat treptat controlul capitalului, majorând limita plăţilor în străinătate ale companiilor de la 50.000 de euro la 150.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro