Greva de la "Colemn Gălăuţaş" continuă

Ziarul BURSA #Companii / 5 august 2004

Angajaţii societăţii "Colemn Gălăuţaş" continuă greva foamei, după ce negocierile dintre patronat şi sindicalişti s-au încheiat fără nici un rezultat. Potrivit oficialilor Prefecturii Harghita, marţi după-amiază, timp de aproximativ şase ore, la sediul Primăriei Topliţa, reprezentanţii sindicatului liber de la Colemn Gălăuţaş şi cei ai patronatului societăţii au avut o întîlnire pentru negocierea prevederilor contractului colectiv de muncă şi pentru stingerea conflictului declanşat pe 19 iulie.

La discuţii au asistat şi reprezentanţi ai Prefecturii Harghita, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei pentru Dialog, Familie şi Solidaritate Socială. Reprezentanţii Prefecturii spun că, "în urma discuţiilor purtate, cele două părţi au căzut de acord asupra tuturor clauzelor prevăzute în contractul colectiv de muncă pe ramură şi a respectării altor drepturi ale salariaţilor prevăzute în contractul colectiv avut anterior".

Cu toate acestea, solicitarea patronatului de a se încheia greva şi de a se considera negocierile terminate, avînd în vedere faptul că au fost satisfăcute toate solicitările legale care au generat conflictul, nu a fost acceptată de reprezentanţii sindicatului, care au cerut o perioadă de negociere de minim 45 de zile. Patronatul a refuzat propunerea greviştilor, motiv pentru care negocierile au fost întrerupte, iar protestul continuă.

Potrivit liderului sindicatului liber al muncitorilor de la Colemn Gălăuţaş, Adrian Groza, citat de Rompres, "un contract colectiv de muncă nu se poate negocia în cîteva ore şi este nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru a fi studiate toate clauzele şi pentru a se purta discuţii cu muncitorii".

Groza a menţionat că oamenii doresc să înceteze greva, dacă patronatul va renunţa la "disponibilizările masive mascate", care ar viza, în perioada următoare aproape jumătate dintre angajaţi, dar conducerea societăţii nu a fost de acord cu această cerere. Cei peste 500 de angajaţi ai fabricii de prelucrare a lemnului Colemn Gălăuţaş se află în grevă generală de aproape trei săptămîni, iar dintre aceştia peste 200 au intrat de două zile în greva foamei.

La faţa locului se află un echipaj al Serviciului de Ambulanţă pentru a asigura asistenţa medicală celor care au nevoie.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro