GRUPUL MUTĂ OPERAŢIUNILE DIN ROMÂNIAJohann Lurf: Posibilitatea întreruperii activităţii "Volksbank" este exclusă

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 decembrie 2011

Johann Lurf: Posibilitatea întreruperii activităţii "Volksbank" este exclusă

Volksbank România urmează să îşi majoreze capitalul

Volksbank România urmează să fie transferată într-o nouă divizie a grupului austriac Volks­bank, alături de alte active care pot să fie vândute în funcţie de condiţiile pieţei, dar Johann Lurf, preşedintele Volksbank România, neagă vânzarea filialei de la noi, în perioada următoare.

Volksbank România, alături de Volksbank Leasing International şi Volksbank Malta, va fi transferată în divizia non-core (n.r. filiale considerate a fi cele care nu se vor dezvolta în perioada următoare) a grupului austriac, decizia fiind luată în urma Consiliului de Supraveghere al Volksbank, care a avut loc, săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al grupului. Decizia face parte din reorganizarea internă a diviziilor grupului, proiect care va conduce, printre altele, la reducerea personalului cu 20% până la finele anului 2013, afectând aproximativ 250 de angajaţi.

Gerald Wenzel, directorul general al Volksbank AG a declarat: "Am inclus într-o divizie separată unităţile de business care nu vor mai face parte din operaţiunile de bază ale grupului. Astfel, vom avea mai puţine active, consolidând capitalizarea".

Operaţiunile de bază vor fi consolidate în divizia Market, în timp ce divizia Non-Core Business va conţine toate afacerile la care grupul va renunţa pe termen lung pentru a-şi consolida capitalizarea.

Volksbank Ro­mânia, Volksbank Leasing International şi Volk­sbank Malta vor fi incluse în divizia Non-Core Business şi vor fi vândute, în funcţie de situaţia din piaţă.

Johann Lurf: "Deocamdată nu există discuţii pe tema vânzării băncii"

Johann Lurf, preşedintele Volksbank România, a precizat că nu se discută, în prezent, despre vânzarea instituţiei de credit pe care o conduce, adăugând că anul viitor urmează o majorare de capital.

Domnia sa a declarat: "Volksbank România va continua să opereze în România, posibilitatea întreruperii activităţii fiind exclusă! De asemenea, deocamdată nu există discuţii pe tema vânzării băncii în perioada imediat următoare.

Anunţurile recente ale acţionarului majoritar, grupul Volksbank (OVAG) din Austria, prin care Volksbank România este trecută într-o divizie separată, considerată non-core, nu implică o nouă abordare a acţionarilor vizavi de activităţile din România, ci o formalizare a strategiei anunţate încă din vară. Potrivit acesteia, Volksbank România va fi revitalizată şi vândută în câţiva ani, când condiţiile de pe piaţă vor fi propice.

În plus, Volksbank România va beneficia la începutul anului viitor de o majorare de capital de peste 200 de milioane de euro. Recenta decizie a acţionarilor demonstrează dorinţa de a continua să susţină subsidiara din România. Cu 400 de milioane de euro sub forma de infuzii de capital în ultimii doi ani, grupul Volksbank este unul dintre cei mai mari investitori direcţi de pe piaţa locală".

Johann Lurf a anunţat, încă din luna octombrie, că acţionarii băncii vor să majoreze capitalul băncii cu o sumă cuprinsă între 100 şi 200 milioane euro, pentru a întări instituţia de credit în contextul crizei economice. Domnia sa a declarat la acea dată că operaţiunea s-ar fi putut realiza în două etape, şi că cel mai probabil cea mai mare parte din fonduri urma să fie injectată în acest an.

Volksbank România a avut o pierdere de nouă milioane de euro, în primele opt luni din acest an, conform standardelor româneşti de contabilitate (RAS), dar potrivit standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS) banca a avut un profit 1,3 milioane euro.

Controlul Volksbank România a fost transferat, în octombrie, de la Volksbank International către un vehicul special, VBI Beteiligungs GmbH, cu o structură identică a acţionariatului, în care Österreichische Volksbanken-Aktiengesellschaft (OVAG) deţine controlul, cu 51% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro