Grupul petrolier BP creşte dividendul

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

BP Plc a decis să majoreze dividendul şi a informat că a finalizat un program de răscumpărare de acţiuni în sumă de 1,5 miliarde de dolari, semn că grupul petrolier britanic este încrezător în creşterea afacerilor sale cu ţiţei şi gaze, conform Reuters.

Decizia de majorare a dividendului a fost luată de companie deşi aceasta a raportat scăderea cu 26% a profitului său în ultimul trimestru din 2019, la 2,57 miliarde de dolari. Analiştii preconizau 2,1 miliarde de dolari.

BP creşte dividendul cu 2,4%, la 10,5 cenţi/acţiune.

Cash flow-ul companiei a crescut cu peste 10% în 2019, la 25,8 miliarde de dolari, în pofida preţurilor reduse ale materiilor prime. Evoluţia a fost generată de producţia în creştere, în special cea din SUA, în urma achiziţiei unor active BHP Group.

Însă, şi datoriile BP au crescut la finele lui 2019, faţă de 2018, deşi societatea a vândut active de 9,4 miliarde de dolari.

Ieri a fost ultima zi în care Bob Dudley, în vârstă de 64 de ani, a deţinut funcţia de director executiv al BP, după un deceniu în fruntea grupului petrolier. Postul său a fost preluat de Bernard Looney, care vrea să extindă ţintele climatice ale BP şi ia în considerare o revizuire majoră a structurii companiei care are 111 ani de existenţă.

Bob Dudley a declarat: "Sunt mândru să predau lui Bernard Looney şi echipei sale o companie mai sigură şi mai puternică. Sunt încrezător că sub conducerea sa, BP va continua să navigheze cu succes într-un peisaj energetic ce se schimbă rapid".

Anul trecut, producţia BP a crescut cu 2,7%, la 3,8 milioane de barili echivalent petrol.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS