Grupul UNPR din Senat a fost desfiinţat

Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2016

Grupul UNPR din Senat a fost desfiinţat

Plenul Senatului a aprobat, ieri, desfiinţarea grupului UNPR din Camera superioară, ca urmare a rămânerii unui număr mai mic de şapte parlamentari în acest grup. S-au înregistrat 86 de voturi "'pentru'', 7 abţineri şi un vot împotrivă.

Ieri şi-au anunţat în plen demisia din grupul UNPR senatorii: Ion-Simeon Purec, Şerban Mihăilescu, Ioan Iovescu, Dumitru Marcel Bujor, Lucian Iliescu şi Marin Burlea.

Dintre aceştia, senatorii Şerban Mihăilescu şi Ioan Iovescu rămân independenţi.

De asemenea, independenţii Octavian Bumbu, Dan Ioniţă şi Ionel Agrigoroaei au anunţat în plen că vor activa în grupul PSD.

Haralambie Vochiţoiu, fostul lider al grupului, a afirmat că senatorul independent Florina Jipa a revenit în grupul UNPR la data de 6 iunie, dar preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru, a precizat că actul de voinţă al acesteia este luat în considerare când va fi prezentă în plen.

Grupul UNPR s-a înfiinţat la începutul lunii februarie.

Potrivit Regulamentului Senatului, numărul minim de senatori pentru existenţa unui grup parlamentar este de 7.

În timp ce în plen se discuta desfiinţarea grupului senatorial UNPR, liderul Uniunii, Valeriu Steriu, s-a arătat convins că grupul există.

"N-aş crede, există (n.r. - grupul). Despre câţi senatori vorbim? Domnul Bumbu nu este membru al UNPR de mult, este independent. Există! Grupul este format din 16 oameni şi până la 8 oameni avem posiblitatea să păstrăm acest grup", a spus Steriu, înaintea şedinţei de plen de la Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Întrebat cum comentează demisiile mai multor senatori UNPR, Steriu a precizat: "Ce înseamnă mai mulţi? Domnul Bumbu este plecat de 3 luni din UNPR, este un membru al PSRO din câte ştiu şi, din informaţiile pe care le am, sunt colegi mai mulţi care aleg să plece din Senat, nu neapărat din UNPR. Foşti colegi din UNPR, da".

El nu crede nici că există parlamentari care vor să plece la PSD. "'Eu vin de la întâlniri atât cu senatorii, cât şi cu deputaţii din cele două grupuri. Nu şi-au arătat intenţia şi vă spun că astăzi şi mâine sunt ultimele două zile în care Parlamentul mai are activitate", a arătat liderul UNPR.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro