Guvernul a aprobat Memorandumul privind procesul cu Volksbank

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 septembrie 2012

Guvernul a aprobat, ieri, Memorandumul prin care ţara noastră a formulat o serie de observaţii în procesul împotriva Volksbank, după ce banca a pus la îndoială legalitatea Ordonanţei de Urgenţă 50/2010.

"Plecând de la situaţia unui cetăţean care a formulat o acţiune în jus-tiţie împotriva acţiunii unei bănci de a creşte unilateral dobânda la un credit, Tribunalul care trebuia să judece cauza a solicitat un punct de vedere de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Memorandumul aprobat conţine poziţia Guvernului României referitoare la această clauză. În opinia Guvernului, clauza privind modificarea unilaterală a dobânzii nu pare a fi redactată în mod clar, având în vedere că, pe de o parte, se precizează expres că dobânda este fixă şi, pe de altă parte, nu sunt consacrate criterii pe baza cărora să se poată stabili că atât modificarea dobânzii în sine, cât şi cuantumul acestei modificări sunt justificate şi proporţionale raportat la situaţia de fapt", potrivit datelor publicate site-ul Guvernului.

Memorandumul a fost întocmit de Ministerul Afacerilor Europene şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi are ca obiect o cerere de pronunţare a unei hotărâri preliminare privind interpretarea unor dispoziţii ale dreptului Uniunii Europene, referitoare la protecţia consumatorilor (termen pentru transmiterea observaţiilor la Grefa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene-01 octombrie).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro