Guvernul a suplimentat trenurile pentru perioada mini-vacanţei de Sfânta Maria

Andrei Stan
Politică #Transporturi / 11 august 2017

Guvernul a suplimentat trenurile pentru perioada mini-vacanţei de Sfânta Maria

Vicepremierul Marcel Ciolacu a avut, astăzi, o serie întâlniri de lucru şi discuţii în vederea asigurării măsurilor necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a mini-vacanţei prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului şi sărbătorirea Zilei Marinei, fiind decisă suplimentarea numărului de trenuri, precum şi sporirea controalelor la agenţii economici din zonele turistice, informează un comunicat al Guvernului.

La discuţii au participat ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi ministrul Economiei, Mihai Fifor.

Sursa citată precizează: "În cadrul discuţiilor, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a arătat că, în perioada 12-15 august, peste 24.000 de efective ale MAI (Ministerul Afacerilor Interne, n.r.) vor contribui la asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, la creşterea siguranţei rutiere şi la fluidizarea traficului pe traseele spre mare şi spre munte, precum şi în localităţile unde sunt organizate manifestări cu public numeros.

La activităţile organizate de Ziua Marinei Române, peste 1.100 angajaţi MAI vor fi prezenţi la datorie. Peste 4.700 de pompieri şi paramedici sunt pregătiţi să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie pune la dispoziţie 14 elicoptere, dintre care 7 pentru intervenţii în caz de urgenţe medicale. La punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat personalul, astfel încât 3.200 de poliţişti de frontieră vor acţiona pentru a asigura reducerea timpului de aşteptare la graniţă.

În ceea ce priveşte circulaţia pe căile ferate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a informat pe vicepremierul Marcel Ciolacu că a dispus suplimentarea trenurilor pentru preluarea fluxului sporit de călători, precum şi a personalului în marile gări, la casele de bilete, în vederea evitării supraaglomerării. Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul avertizărilor meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, se fac verificări suplimentare la sistemele de climatizare şi sunt pregătite stocuri de apă pentru situaţii speciale. Pentru siguranţa traficului feroviar, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulaţie a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porţiuni de cale ferată".

Potrivit comunicatului, ministrul Economiei, Mihai Fifor, care coordonează activitatea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, l-a asigurat pe vicepremierul Marcel Ciolacu că, în contextul mini-vacanţei din perioada 12-15 august, vor continua acţiunile de control privind respectarea drepturilor consumatorilor în reţeaua de produse alimentare şi servicii de alimentaţie publică.

Executivul adaugă: "La rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat că vor continua măsurile stabilite la începutul sezonului estival, respectiv acţiunile de control la agenţii economici din zonele turistice, efectuate de inspectorii sanitari ai direcţiilor de sănătate publică judeţene. De asemenea, serviciile de ambulanţă sunt pregătite să asigure asistenţa medicală în caz de nevoie".

În perioada 12-15 august, la nivel naţional, vor avea loc un număr de 233 de manifestări publice, religioase şi culturale, ceremonialuri militare, depuneri de coroane de flori şi exerciţii demonstrative la care se estimează participarea a peste 600 de mii de persoane, cele mai importante fiind în Constanţa, Brăila, Neamţ, Cluj, Suceava, Maramureş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro