Guvernul olandez ar putea să nu mai folosească Facebook, din motive de securitate

S.B.
Internaţional / 20 aprilie

Guvernul olandez ar putea să nu mai folosească Facebook, din motive de securitate

Guvernul olandez a declarat vineri că ar putea fi forţat să nu mai folosească Facebook, după un avertisment din partea autorităţii de reglementare a confidenţialităţii din Ţările de Jos cu privire la riscurile de confidenţialitate ale platformei de socializare deţinute de Meta Platforms, informează news.ro.

Autoritatea Olandeză pentru Protecţia Datelor (DPA) a emis o declaraţie prin care sfătuieşte Ministerul de Interne olandez să nu se bazeze pe paginile de Facebook pentru a comunica cu cetăţenii dacă nu are o idee clară despre modul în care Facebook utilizează datele personale ale persoanelor care vizitează paginile guvernamentale.

Ministerul de Interne a cerut anterior DPA să ofere consiliere dacă guvernul ar putea folosi paginile de Facebook într-un mod conform.

Guvernul doreşte claritate de la Meta "cât mai curând posibil, cel mai târziu înainte de vacanţa de vară, cu privire la modul în care abordează preocupările noastre", a declarat Alexandra van Huffelen, ministrul olandez pentru Digitalizare, într-un comunicat.

"În caz contrar, în conformitate cu sfatul DPA, vom fi obligaţi să ne oprim activităţile pe paginile de Facebook", a adăugat ea.

Preşedintele DPA, Aleid Wolfsen, a declarat într-un co,unicat că "oamenii care vizitează o pagină guvernamentală au încredere că informaţiile lor personale şi sensibile sunt în mâini sigure".

"Faptul că aceasta poate implica şi informaţii despre copii şi tineri face acest lucru şi mai important. Sunt vulnerabili online şi au nevoie de protecţie suplimentară", a spus Wolfsen în comunicat, care a fost tradus în engleză prin Google Translate.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru CNBC: "Nu suntem în mod fundamental de acord cu evaluarea care stă la baza acestui sfat, care este greşit în ceea ce priveşte faptele şi demonstrează o neînţelegere fundamentală cu privire la modul în care funcţionează produsele noastre. Examinăm toate produsele Meta pentru a ne asigura că respectă legile din regiunile în care oferim serviciile noastre şi vom continua să colaborăm cu guvernul pentru a ne asigura că poate folosi reţelele sociale pentru a comunica cu oamenii", a adăugat purtătorul de cuvânt al Meta.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mai eficace ar fi ,

    sa nu foloseasca smartphon si retele sociale,

    scuze de idei prea putiniste 

    cum din motive de securitate? credeam ca doar tik-tok e periculos!!...;)))

    1. Din cauza neamurilor tale…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb