Antibiotice Iaşi
ICT

Guvernul Republicii Moldova, îngrijorat de creşterea numărului copiilor infectaţi cu COVID-19

G.U.
Miscellanea / 10 aprilie

Guvernul Republicii Moldova, îngrijorat de creşterea numărului copiilor infectaţi cu COVID-19

În Republica Moldova a crescut numărul copiilor infectaţi cu noul tip de coronavirus, după identificarea tulpinii britanice pe teritoriul ţării, a informat astăzi Guvernul într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

"Este o situaţie alarmantă în ceea ce priveşte afectarea copiilor de către virusul Sars-Cov-2. În prezent, sunt 12 528 de copii infectaţi, lucru care nu se întampla înainte de importarea tulpinii britanice în Republica Moldova. Dinte aceştia, 53%

au vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani", a anunţat premierul interimar Aureliu Ciocoi, după convocarea şedinţei Centrului unic de comandă a stării de urgenţă.

Acesta consideră grav şi faptul că un număr mare de gravide suferă de COVID - 973 de persoane.

Raportul prezentat de Ministerul Sănătăţii arată că sâmbătă s-au înregistrat 910 cazuri noi de infecţie, dintre care 223 în Chişinău, din totalul de 5 799 de teste efectuate. Astfel, în prezent, numărul bolnavilor de COVID ajunge la 19 130

persoane, dintre care 3770 sunt internaţi, 316 se află în stare gravă, iar 32 de persoane au pierdut lupta cu virusul, notează sursa citată.

Actualmente, Republica Moldova se plasează pe locul 18 în Europa la capitolul de noi infectări şi pe locul 16 la capitolul mortalitate.

Până sâmbătă, 61 091 de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova.

Ministerul Sănătăţii este în proces de negociere directă cu o companie din China care produce vaccinul SINOVAC, pentru contractarea unui lot de 400 000 doze. "Este singura companie care a depus dosarul la licitaţia declarată de MSMPS (Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale). Ministerul continuă negocierile directe şi cu alţi producători ca să reuşim să aducem cât mai curând posibil şi alte vaccinuri în Republica Moldova", a declarat Aureliu Ciocoi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro