Abonament gratuit

Guvernul turc vrea să şteargă datorii ale populaţiei

Ziarul BURSA #Politică /

Guvernul turc a trimis în Parlament un proiect de lege pentru restructurarea şi chiar ştergerea unei categorii ample de datorii ale populaţiei către stat, cu scopul de a reduce povara îndatorării asupra cetăţenilor înaintea alegerilor prezidenţiale, scrie cotidianul Hurriyet, citat de Mediafax.

Proiectul de lege prevede restructurarea unor datorii precum amenzile primite de şoferi, taxele neachitate, penalităţile la plata contribuţiilor la asigurările sociale şi chiar amenzile pentru nereguli în campania electorală.

Partidul de guvernământ AKP, care deţine majoritate în Parlament, va susţine proiectul de lege, a declarat premierul Recep Tayyip Erdogan.

În Turcia urmează să aibă loc pentru prima dată alegeri directe pentru postul de preşedinte în august, iar Erdogan este aşteptat să-şi anunţe candidatura.

Proiectul de lege prevede opţiunea restructurării datoriilor pentru a ţine cont de inflaţie, precum şi posibilitatea de a plăti penalităţi în rate timp de 18 luni.

Potrivit propunerii din Parlament, ar urma să fie şterse mai multe tipuri de amenzi neplătite cu valoare mai mică de 120 de lire (41,5 euro), dar nu şi cele pentru încălcarea regulilor privind fumatul în spaţiul public.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie