Abonament gratuit

Hărţuirea, marea problemă a platformelor de socializare

Ziarul BURSA #Internaţional #IT /

Hărţuirea, marea problemă a platformelor de socializare

Instagram "nu poate rezolva problema hărţuirii de una singură", a spus şeful companiei social media, Adam Mosseri. Acesta a acordat un interviu postului Radio 1, în care susţine că hărţuirea online trebuie abordată ca parte a unui plan amplu.

Mosseri a afirmat că nu îşi doreşte ca oamenii să ajungă să fie deprimaţi pe platformă, dar şi că "nu putem opri oamenii să spună lucuri răutăcioase". În opinia lui, criticile aduse Instagram sunt sănătoase: "Hărţuirea există de mult timp, s-a schimbat şi a evoluat odată cu internetul. La fel ca multe alte probleme, este mai mare decât Instagramul şi cred că uneori ne scapă". La începutul acestui an, Mosseri s-a întâlnit cu oficialităţi pentru a discuta despre siguranţa şi securitatea pe Instagram. Noi reguli au fost introduse, iar companiile social media sunt nevoite să îşi asume responsabilitatea pentru ce apare pe platforme sau vor fi amendate. Mosseri, care a preluat conducerea Instagram în luna octombrie a anului trecut, este de părere că acest nivel de verificare "are sens" pentru o companie ca a sa: "Uneori nu este comod pentru noi să fim criticaţi şi să fim expuşi public pentru greşelile noastre, dar cred că este o dinamică sănătoasă. Credem că cercetarea - fie că este făcută de specialişti sau de politicieni - este, în mod fundamental, un lucru bun". Anul acesta, Instagram a fost criticată şi pentru imagini care prezentau autoflagelarea, ce au fost publicate online, iar, după Mosseri, cu cât o pos-tare problematică are mai multe vizualizări, cu atât prioritatea de a o înlătura este mai mare.

Platforma online a fost criticată şi de vedete, precum Selena Gomez şi Madonna. Gomez, care a anunţat că a şters aplicaţia din telefonul propriu, a spus într-un interviu acordat lui Ryan Seacrest: "Mă face să nu am o impresie bună despre mine şi să îmi privesc altfel corpul". Mosseri s-a arătat "dezamăgit" şi a spus că experienţa Selenei Gomez cu Instagramul nu poate fi comparată cu a unui utilizator obişnuit. "Are peste 100 de milioane de urmăritori, este o cu totul altă lume". El a adăugat că Instagram lucrează ca utilizatorii să aibă o experienţă pozitivă folosind aplicaţia. În plus, a precizat că ar vrea să dis-cute personal cu Gomez - al cărei cont este urmărit de 152 de milioane de utilizatori - despre cum şi-ar dori ea îmbunătăţirea platformei.

Compania a anunţat că va introduce noi filtre care vor bloca sau raporta hărţuirile, precum şi o funcţie prin care oamenii vor fi anunţaţi dacă ceva ce urmează să publice i-ar putea deranja pe alţii. Adam Mosseri a recunoscut că Instagram, ca majoritatea lucrurilor, trebuie folosit cu moderaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS