Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Heiko Maas pune sub semnul întrebării participarea Huawei la reţeua 5G din Germania

M.I.
Internaţional /

Heiko Maas (Sursa foto: Twitter)

Heiko Maas (Sursa foto: Twitter)

Ministrul german de Externe, Heiko Maas a pus sub semnul întrebării participarea grupului chinez Huawei Technologies la dezvoltarea şi construcţia reţelei de telecomunicaţii 5G din Germania, din cauza legislaţiei referitoare la securitatea naţională din China, care îl obligă să transmită informaţii guvernului de la Beijing, transmite Reuters.

Din acest motiv, Germania doreşte să adauge un test de încredere la catalogul referitor la securitatea reţelei 5G, care s-a concentrat până acum pe o evaluare în funcţie de criterii tehnice, a afirmat luni Maas.

În cadrul acest test de încredere, autorităţile germane vor analiza dacă o companie este obligată de legislaţia ţării de origine să transmită autorităţilor acesteia informaţii şi date care ar trebui să fie protejate, a afimar Mass, adăugând că "acesta este cazul Huawei".

Comentariile făcute de ministrul de Externe sunt cel mai puternic semnal de până acum că Berlinul doreşte să adopte o atitudine mai fermă faţă de Huawei şi că ar putea să excludă furnizorul chinez cel puţin de la anumite părţi alte reţele 5G.

Oficiali guvernamentali au confirmat luna trecută că aşa-numitul catalog de securitate prevede criterii de evaluare tehnică şi de altă natură, dar au afirmat că niciun furnizor nu va fi exclus, pentru a crea condiţii egale pentru toţi producătorii de echipamente.

Statele Unite au amplificat presiunile asupra aliaţilor săi pentru a exclude dintre furnizori Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, afirmând că echipamentele grupului conţin "portiţe ascunse" care ar putea permite Chinei să spioneze alte ţări.

Toţi operatorii germani sunt clienţi ai Huawei şi au avertizat că interzicerea echipamentelor acestuia ar întârzia cu ani de zile şi ar mări cu miliarde de dolari costurile pentru instalarea reţelelor 5G.

Huawei respinge acuzaţiile Washingtonului, care în luna mai a impus controlul importurilor de echipamente Huawei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS