Hidroelectrica a lansat licitaţia pentru repararea disipatorului de la Porţile de Fier I

A.P.
Comunicate de presă / 28 octombrie 2020

Hidroelectrica a lansat licitaţia pentru repararea disipatorului de la Porţile de Fier I

Hidroelectrica a lansat în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), licitaţia deschisă pentru realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru investiţia "Măsuri de protecţie suplimentară a disipatorului barajului deversor Porţile de Fier I", potrivit unui comunicat de presă.

Contractul - de tip "la cheie", este estimat la valoarea de 58,14 milioane lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 7 decembrie a.c.

Situat în aval de baraj, disipatorul de la Porţile de Fier I este o parte de construcţie deosebit de importantă în ceea ce priveşte siguranţa obiectivului de pe Dunăre. Din punct de vedere tehnic, realizarea proiectului este indispensabilă în prevenirea riscului de apariţie a unor deteriorări suplimentare ale pintenului disipatorului, cu implicaţii în afectarea sistemului de galerii al barajului deversor.

"Albia Dunării a suferit modificări morfologice pe anumite zone, aşa cum au arătat măsurătorile efectuate de-a lungul timpului. Necesitatea remedierii construcţiilor, aflate în exploatare de peste 48 de ani, a fost stabilită în Comisia mixtă româno-sârbă de către cei doi parteneri care operează în comun SHEN Porţile de Fier I. Părţile au decis ca realizarea proiectului să fie făcută de către fiecare beneficiar pe zona sa de responsabilitate" - a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica. Doresc să remarc colaborarea fructuoasă cu partenerul sârb şi deschiderea către dialog şi soluţii a acestuia, care confirmă - o dată în plus, atât prietenia dintre cele două naţiuni cât şi păstrarea peste ani a angajamentelor asumate în derularea proiectelor comune."

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica a spus: "Apreciez că lucrările scoase astăzi la licitaţie sunt absolut necesare şi au o complexitate deosebită: execuţia presupune utilizarea unor instalaţii speciale, cum ar fi platforma autoridicătoare, precum şi implicarea unei forţe de muncă specializate, în care ponderea scafandrilor constructori este semnificativă. Ne dorim ca lucrările de la Porţile de Fier I să fie finalizate în termen de cel mult trei ani de la semnarea contractului cu câştigătorul procedurii de achiziţie, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a celui mai important obiectiv din portofoliul societăţii noastre".

Tipurile principale de lucrări ce urmează a fi realizate se referă la curaţarea subacvatică şi pregătirea fundaţiilor, realizarea ecranului din coloane forate, realizarea unui ecran continuu cu elemente din oţel, montajul structurii metalice orizontale, lucrări de betonarea între ecranul continuu şi disipatorul barajului. Proiectul urmează să fie executat "pe apă şi sub apă", şi implică, între altele: transport pe apă, operaţiuni de încărcare-descărcare de materiale de construcţie, foraj pe apă de diametru mare, lucrări de turnări de beton sub apă, lucrări de scafandrerie, execuţie confecţii metalice şi montaj sub apă.

De asemenea, serviciile şi lucrările care fac obiectul acestui contract presupun activităţi de project management constând în coordonarea lucrărilor, serviciilor, activităţilor de procurare, transport, livrare, execuţie, testare, verificare şi recepţii, astfel încât să poată fi livrat un proiect "la cheie", cu respectarea tuturor cerinţelor de calitate, sănatăte şi securitate în muncă şi protecţia mediului, aşa cum decurg din cerinţele naţionale şi europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Aug. 2021
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1486
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5849
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7813
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9139

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro