Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

H&M renunţă la planul de reinvestire a dividendelor în acţiuni noi

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

H&M renunţă la planul de reinvestire a dividendelor în acţiuni noi

Retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M a renunţat la planul prin care voia să le solicite acţionarilor să reinvestească dividendele în acţiuni nou emise, anunţând că această mişcare ar fi greu de realizat.

Conform planului iniţial, compania urma să lanseze cererea de reinvestire la adunarea generală anuală programată în luna mai, cu scopul susţinerii finanţării investiţiilor în domeniul analizei şi tehnologiei, dar şi pentru stimularea creşterii companiei.

"Propria analiză a arătat că planul de reinvestire ar fi dificil de implementat, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din cauza constrângerilor de timp", a precizat compania.

După decenii de expansiune rapidă a magazinelor sale, cel de-al doilea mare retailer de haine din lume, după "Inditex" - proprietarul "Zara", a avut probleme în ultimii ani cu creşterea vânzărilor şi evoluţia preţului acţiunilor, în contextul avansului comerţului electronic.

În condiţiile în care planul de reinvestire a dividendelor nu mai este de actualitate, H&M a informat că va propune plata unui dividend neschimbat, de 9,75 coroane suedeze pe acţiune, pentru anul fiscal 2016/2017, care va fi plătit în două tranşe: în mai şi în noiembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS