Hollande vrea confruntare cu Obama pe marginea potenţialei amendări a BNP

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Preşedintele francez Francois Hollande declară că se va confrunta cu omologul său american, Barack Obama, pe marginea potenţialei amenzi de peste 10 miliarde de dolari pe care ar putea s-o aplice SUA "BNP Paribas" SA - cea mai mare bancă din Franţa - pentru încălcarea unor sancţiuni comerciale.

"Nu ştiu dacă el vrea să vorbească despre acest lucru, însă eu voi vorbi", a declarat ieri Hollande.

Obama şi Hollande urmau să se întâlnească ieri, la Bruxelles, la o reuniune G7, iar discuţia privind BNP pare că va avea loc astăzi, în cadrul unui dineu bilateral, la Paris, conform unui oficial al Preşedinţiei franceze.

Declaraţia lui Hollande a venit la o zi după ce ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a afirmat că ţara sa va apăra interesele BNP, "care se confruntă cu perspectiva unei amenzi nerezonabile, în SUA".

Amintim că, potrivit unor surse citate de presa străină, Justiţia americană i-a cerut băncii franceze "BNP Paribas" să platească o amendă de peste zece miliarde de dolari pentru că a încălcat timp de patru ani embargourile impuse de Statele Unite împotriva Cubei, Iranului şi Sudanului. Conform surselor, BNP negociază reducerea amenzii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS