Huawei a mai pierdut un partener de afaceri

Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania chineză Huawei se confruntă cu tot mai multe probleme. Producătorul britanic de cipuri ARM a oprit relaţiile de afaceri cu Huawei, pentru a respecta decizia Statelor Unite de a interzice companiilor americane să vândă produse grupului chinez, afectând capacitatea acesteia de a produce cipuri noi pentru smartphone-urile viitoare.

Huawei, alături de Apple şi producători de cipuri precum Qualcomm utilizează modele ARM pentru a proiecta procesoare destinate smartphone-urilor. De asemenea, Huawei licenţiază tehnologie grafică de la compania cu sediul la Cambridge. "ARM respectă cele mai recente reglementări stabilite de guvernul SUA", a declarat un purtător de cuvânt al ARM. Huawei a anunţat că apreciază relaţiile apropiate cu partenerii săi, dar a recunoscut presiunile din partea unora dintre aceştia "ca rezultat al deciziilor motivate politic". "Avem încredere că această situaţie regretabilă poate fi rezolvată, iar prioritatea noastră este să oferim în continuare tehnologie de clasă mondială şi produse clienţilor noştri din întreaga lume", a spus un purtător de cuvânt.

Statele Unite au interzis Huawei să cumpere bunuri americane, punând în pericol relaţiile acesteia cu Google, care oferă sistemul de operare Android şi servicii precum Gmail şi Google Maps, precum şi parteneri hardware cum este ARM.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS