Huawei lansează o serie completă de soluţii 5G pentru reţele ţintă "1 + N"


Comunicate de presă / 14 noiembrie 2020

Huawei lansează o serie completă de soluţii 5G pentru reţele ţintă "1 + N"

La Forumul global pentru bandă largă mobilă din 2020 (MBBF), Yang Chaobin, preşedintele Huawei Wireless Network Solution, a dezvăluit reţelele ţintă "1+N" 5G orientate spre viitor şi a lansat o serie completă de soluţii 5G pentru construirea simplificată "1+ Reţele N" 5G. "Pentru a îmbrăţişa deceniul de aur al 5G ce va veni, trebuie să ne dezvoltăm reţelele către 5G în spectru complet şi să construim o reţea ţintă simplificată cu lăţime de bandă largă, care să asigure conectivitate omniprezentă cu suprapunere la cerere a capabilităţilor N", a spus Yang.

5G nu este doar o nouă generaţie de tehnologie mobilă, ci reprezintă şi crearea de noi afaceri, ecosisteme şi multiple oportunităţi. 5G oferă servicii mai diversificate şi cerinţe diferenţiate în comparaţie cu 4G. Conexiunea oamenilor necesită o reţea contiguă, cu lăţime de bandă ridicată, pentru a oferi o experienţă premium la un cost/bit redus. Conexiunea lucrurilor necesită, de asemenea, o acoperire omniprezentă pentru a sprijini conectivitatea masivă a terminalelor IoT. Conexiunile din industrie, care sunt aplicate mai întâi în scenarii locale, necesită capabilităţi precum conexiuni uplink ridicate, latenţă redusă şi poziţionare de înaltă precizie, pentru a fi implementate la cerere. Pentru a îndeplini aceste cerinţe diferenţiate, Huawei propune reţele ţintă "1+N" 5G pentru evoluţia spectrului complet spre 5G şi construirea unei reţele omniprezente de bază de mare capacitate, cu lăţime de bandă de frecvenţă intermediară ridicată (IF) suplimentată cu alte benzi de frecvenţă pentru a realiza beneficii diferenţiate şi suprapunere la cerere a N-capabilităţi.

Construiţi o reţea de bază pentru conectivitate omniprezentă

Orice demers începe cu un singur pas. Experienţa utilizatorului este baza pe care sunt dezvoltate serviciile 5G. Costul pe bit al reţelelor 5G trebuie redus pentru a oferi utilizatorilor o experienţă continuă între generaţii. Combinaţia de lăţime de bandă IF mare şi MIMO masiv (M-MIMO) este cheia dezvoltării unei reţele cu lăţime de bandă mare pentru a obţine o conectivitate omniprezentă.

Implementarea la scară mondială a arătat că TDD cu lăţime de bandă mare M-MIMO a fost foarte recunoscută în întreaga industrie. TDD IF M-MIMO realizează co-acoperire pe aceleaşi situri cu 1,8 GHz şi o îmbunătăţire de cel puţin zece ori a experienţei utilizatorului comparativ cu 4G. Performanţa aceluiaşi hardware variază considerabil în funcţie de algoritmi diferiţi. Fiind piatra de temelie a performanţei M-MIMO, algoritmii afectează foarte mult performanţa reţelelor comerciale. Algoritmii de pionierat ai Huawei vor permite operatorilor să îmbunătăţească semnificativ experienţa utilizatorului şi capacitatea celulară a reţelelor 5G. Algoritmul adaptiv de înaltă rezoluţie (AHR) de la Huawei îi va ajuta pe operatori să extindă în continuare capacitatea reţelei în scenarii cu densitate ridicată a utilizatorului şi interferenţe puternice. Soluţia de decuplare uplink/downlink îmbunătăţeşte acoperirea uplink a benzilor TDD IF. Îmbunătăţeşte acoperirea M-MIMO cu 6 dB până la 7 dB în uplink şi cu 2 dB până la 3 dB în downlink. La MBBF 2020, Huawei a lansat şi soluţia de decuplare UL/DL multi-bandă, care acceptă combinaţia de 3,5 GHz / 3,7 GHz şi 1,8 GHz / 2,1 GHz / 700 MHz, 2,6 GHz şi 1,8 GHz / 700 MHz, 4,9 GHz şi 2,3 GHz.

În 2019, Huawei a lansat prima Blade AAU din industrie, care integrează Sub-3 GHz şi 32T32R M-MIMO pentru a aborda problema spaţiilor de antenă extrem de limitate pe unele pieţe, permiţând desfăşurarea simplificată a unei singure antene 5G M-MIMO. Anul acesta, Huawei a lansat Blade AAU Pro, care acceptă 64T64R M-MIMO şi Sub-3 GHz full-band. Soluţia vine cu tehnologia unică de antenă "transparentă" care simplifică construcţia reţelei şi, prin urmare, reduce costurile.

Pentru pieţele în care TDD cu lăţime de bandă mare este greu de găsit sau capacitatea de încărcare este mare, Huawei a lansat primul FDD M-MIMO din industrie, care îmbunătăţeşte substanţial capacitatea celulei de trei până la patru ori mai mult decât a reţelelor 4T4R. Designul inovator al dipolului meta-material şi tehnologia ultra-mică de filtrare fără PIM permit FDD M-MIMO să aibă o lăţime de amplitudine mai mică de 500 mm şi specificaţii tehnice echivalente cu TDD M-MIMO.

"Gama largă de soluţii IF M-MIMO şi algoritmi software avansaţi de la Huawei îi poate ajuta pe operatori să construiască o reţea de bază orientată către IF cu o lăţime de bandă înaltă pentru conectivitate omniprezentă, care oferă o experienţă optimă pentru utilizator", a adăugat Yang.

Cum funcţionalităţile "N" simplifică implementarea şi oferă avantaje cheie

În timp ce rulează servicii de bază pe benzi IF cu lăţime de bandă mare, operatorii pot dezvolta, de asemenea, avantaje diferenţiate utilizând alte spectre, cum ar fi cele atribuite pentru FDD sau Super Uplink. Dar acest lucru ridică provocări precum spectre fragmentate, canale şi sectoare diversificate şi cicluri de viaţă ale spectrului variate. "Pentru a inova capacităţile N, trebuie să simplificăm implementarea, menţinând în acelaşi timp diversitatea şi ordinea", a spus Yang.

La MBBF 2020, Huawei a lansat portofoliul Blade Pro extrem de integrat pentru aplicaţii FDD. Acest portofoliu include RRU de bandă ultra-largă, recunoscut în industrie, care reduce numărul de dispozitive necesare cu două treimi prin integrarea a trei benzi FDD mici sau intermediare într-o singură cutie, simplificând foarte mult implementarea. De asemenea, acceptă partajarea dinamică a puterii pe mai multe benzi, făcând acest RRU extrem de eficient din punct de vedere energetic. Soluţia de canal flexibil Blade Pro, alimentată de prima antenă digitală definită de software din industrie (SDA) şi 8T8R RRU, este perfectă pentru diferite scenarii datorită flexibilităţii sale excepţionale. Suportă acoperire multi-TX, multisectorială pentru a oferi o capacitate mare şi 2 x 4T4R sau 4 x 2T2R pe un modul pentru a acoperi liniile de trafic sau pentru a deservi siturile turnurilor tubulare.

Plasarea de turnuri poate închide golurile de acoperire, descărca traficul şi îmbunătăţi legătura ascendentă în cazurile în care staţiile de bază macro pot oferi doar acoperire de bază incompletă. Huawei a lansat, de asemenea, o serie de soluţii simplificate pentru a completa acoperirea 5G. Easy Macro 3.0 este prima aplicaţie din industrie care transportă FDD 4T4R şi TDD 8T8R într-o singură cutie şi acceptă, de asemenea, implementarea simplificată a decuplării UL/DL. Cartea RRU 3.0 realizează atât TDD, cât şi FDD 4T4R. Pentru acoperirea interioară, suita LampSite EE oferă capabilităţi B2B, precum D-MIMO, Super Uplink şi poziţionare de înaltă precizie, pentru a găzdui servicii diferenţiate în diferite scenarii.

"1+N" în reţeaua de conducere autonomă

Un O&M eficient este o provocare imensă în construirea reţelelor ţintă "1+N". O provocare poate fi vizarea eficientă a capabilităţilor pentru B2B şi menţinerea simultană a 2G, 3G, 4G şi 5G. O altă provocare este echilibrarea experienţei utilizatorului şi a consumului de energie sau a tranşării la cerere şi a eficienţei spectrale. De asemenea, este dificilă optimizarea completă a capabilităţilor precum latenţa, lăţimea de bandă, uplink şi downlink. Conducerea autonomă a reţelelor asistată de AI va fi modalitatea optimă de a aborda provocările pe care O&M le pune în era 5G.

Prin inovaţie continuă, Huawei a dezvoltat o nouă serie de soluţii alimentate de reţeaua sa de conducere autonomă MBB Automation Engine (MAE). Suita 5GtoB permite planificarea inteligentă şi precisă, aprovizionarea simplificată la cerere şi O&M de reţea proactivă. Realizează o aliniere perfectă cu cerinţele Acordului de nivel de serviciu din industrie (SLA), implementarea adaptivă în scenarii complexe şi monitorizarea SLA în timp real şi predicţia defecţiunilor, facilitând aspectul digital al industriei 5G B2B. Suita 5G WTTx oferă verificarea fiabilă a furnizării de servicii, avertizare precisă a capacităţii reţelei şi îndrumări de extindere a capacităţii, precum şi evaluarea reţelei şi gestionarea liniilor, îmbunătăţind considerabil eficienţa O&M a serviciilor 5G WTTx. PowerStar, cu ajutorul AI, implementează o gestionare inteligentă a operatorilor de transport bazată pe trafic, echilibrarea inversă a mobilităţii sarcinii (MLB), economie de energie bazată pe eficienţa energetică şi economie ierarhică de energie bazată pe indicatori cheie de performanţă (KPIs). Reduce considerabil consumul de energie al reţelei prin economisirea de energie coordonată între mai multe benzi de frecvenţă şi tehnologiile de acces radio.

Rezultatele testelor pe reţelele comerciale live arată că PowerStar aduce eficienţă energetică "1+N" şi experienţă optimă pentru utilizator, reducând consumul de energie cu 15% şi creşterea traficului de reţea cu 10%.

5G promite un viitor luminos. Industria mobilă trebuie să construiască reţele mai puternice şi să creeze oportunităţi în următorul deceniu de aur al 5G. Huawei este gata cu reţelele 5G simplificate "1+N" şi o gamă completă de soluţii.

(C)

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Făcut referendum și întrebată populatia dacă este de acord cu controlul populației prin 5g cipuri in creier, semnul Fiarei pe mana și alte nebunii totalitare. Daca poporul e de acord, să se facă. Asta nu e democrație, e mascaradă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro