Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Huawei, şanse mici să dezvolte reţeaua 5G din Germania

Ziarul BURSA #Companii /

Huawei, şanse mici să dezvolte reţeaua 5G din Germania

Lungul şir de veşti proaste pentru chinezii de la Huawei este departe de a se fi încheiat. Ministrul german de Externe Heiko Maas a pus sub semnul întrebării şansele ca grupul chinez Huawei Tech-nologies să poată participa la dezvoltarea şi construcţia reţelei de telecomunicaţii 5G din Germania. Principala cauză o reprezintă legislaţia referitoare la securitatea naţională din China, care îi obligă compania să transmită informaţii guvernului de la Beijing.

Germania doreşte să adauge un test de încredere la catalogul referitor la securitatea reţelei 5G, care s-a concentrat până acum pe o evaluare în funcţie de criterii tehnice, a afirmat luni Maas. În cadrul acestui test de încredere, autorităţile germane vor analiza dacă o companie este obligată de legislaţia ţării de origine să transmită autorităţilor aces-teia informaţii şi date care ar trebui să fie protejate, a afimar Mass, adăugând că "acesta este cazul Huawei", informează news.ro. Comentariile făcute de ministrul de Externe sunt cel mai puternic semnal de până acum că Berlinul doreşte să adopte o atitudine mai fermă faţă de Huawei şi că ar putea să excludă furnizorul chinez cel puţin de la anumite părţi ale reţelei 5G. Oficiali guvernamentali au confirmat luna trecută că aşa-numitul catalog de securitate prevede criterii de evaluare tehnică şi de altă natură, dar au afirmat că niciun furnizor nu va fi exclus, pentru a crea condiţii egale pentru toţi producătorii de echipamente. Statele Unite au amplificat presiunile asupra aliaţilor săi pentru a exclude dintre furnizori Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, afirmând că echipamentele grupului conţin "portiţe ascunse" care ar putea permite Chinei să spioneze alte ţări. Toţi operatorii germani sunt clienţi ai Huawei şi au avertizat că interzicerea echipamentelor acestuia ar întârzia cu ani de zile şi ar mări cu miliarde de dolari costurile pentru instalarea reţelelor 5G.

Există şi veşti bune pentru grupul chinez de telecomunicaţii. Huawei va construi reţeaua de telecomunicaţii 5G din Ungaria, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, la un forum economic organizat la Shanghai. Peter Szijjarto a precizat că Huawei va colabora cu operatorii de telefonie Vodafone şi Deutsche Telekom pentru a introduce tehnologia 5G în Ungaria. Szijjarto a mai spus că Ungaria se aşteaptă ca societăţile să respecte legile şi reglementările şi nu practică discriminări cu privire la naţionalitate. Autorităţile de la Budapesta au demarat în luna iunie a acestui an licitaţia pentru atribuirea de frecvenţe 5G. Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a decis să respingă participarea societăţii Digi Communications N.V. la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie