Abonament gratuit

"Illycaffe" nu are în plan să vândă o deţinere minoritară

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Illycaffe" nu are în plan să vândă o deţinere minoritară

Producătorul italian de cafea premium "Illycaffe" nu ia în considerare vânzarea unui pachet minoritar către investitorii financiari, conform declaraţiilor făcute de preşedintele companiei, Andrea Illy, anunţă Reuters.

"Illycaffe nu poartă negocieri şi nu lucrează la nici o operaţiune financiară dincolo de managementul obişnuit", a spus Andrea Illy, negând unele informaţii apărute recent în presă.

Săptămâna trecută, cotidianul italian Il Sole 24 Ore scria că familia Illy ia în considerare înstrăinarea unei deţineri minoritare din operaţiunile cu cafea şi din afara acestui segment către investitori, în vederea obţinerii fondurilor de care are nevoie ca să facă faţă competiţiei tot mai mari.

"Compania nu ia în calcul atragerea unui investitor financiar minoritar", a mai spus Illy.

Grupul "Illy", deţinut de familia cu acelaşi nume, include compania "Illycaffe", care este condusă de Andrea Illy, şi câteva branduri mai mici care nu au legătură cu piaţa cafelei, administrate de fratele lui Andrea, Riccardo.

În ultimele luni, în sectorul mondial al cafelei au avut loc mai multe afaceri, inclusiv vânzarea de către compania alimentară elveţiană "Nestle" SA a operaţiunilor cu cafea ambalată şi capsule de cafea. Cumpărătorul este lanţul american "Starbucks" Corp., iar afacerea priveşte şi operaţiunile din Italia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS