Împrumut uriaş pentru renovarea unui stadion

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 26 aprilie 2023

Împrumut uriaş pentru renovarea unui stadion

Costurile necesare construirii unei arene moderne de fotbal au ajuns la sume exorbitante. FC Barcelona vrea să bată recordurile în ceea ce priveşte preţul unei renovări. FC Barcelona şi-a finalizat planul de finanţare pentru renovarea arenei Camp Nou şi va împrumuta 1,45 miliarde de euro pentru a efectua lucrările pe stadionul principal dar şi la alte arene adiacente, care vor începe pe 1 iunie, a anunţat clubul catalan.

În total, douăzeci de investitori vor injecta 1,45 miliarde de euro, "o sumă care acoperă costul lucrării Espai Barça (denumirea proiectului de renovare a Camp Nou şi a altei infrastructuri deţinute de FC Barcelona,)", a asigurat Barça în comunicatul său de presă.

"FC Barcelona a finalizat finanţarea Espai Barça conform planului, (...) respectând criteriile aprobate prin referendum, adică fără a angaja moştenirea clubului şi fără a ipoteca stadionul", susţine clubul blaugrana. La 19 decembrie 2021, 87,8% dintre reprezentanţii socios (42.693 din cei 48.623 de reprezentanţi, dintr-un total de peste 146.000 socios) şi-au dat acordul pentru a întreprinde o procedură de finanţare până la maximum 1,5 miliarde de euro. Planul prevedea 900 de milioane de euro pentru renovarea Camp Nou, 420 de milioane de euro pentru Palau Blaugrana folosit de baschet şi handbal şi 20 de milioane de euro pentru stadionul Johan Cruyff unde joacă echipa de rezervă (Barça B) şi Barca feminin. Clubul a negociat acest împrumut cu investitori de statut internaţional, precum Goldman Sachs, JP Morgan sau Legends. "Împrumuturile sunt repartizate pe mai multe etape, pe 5, 7, 9, 20 şi 24 de ani, cu o structură flexibilă. Clubul va începe să ramburseze operaţiunea odată ce lucrările Spotify Camp Nou vor fi finalizate, datorită veniturilor generate de stadion, care se preconizează a fi de 247 de milioane de euro", a spus Barça. Un total de rambursat la care va fi necesar să se adauge dobânzi în jur de 5 sau 6%, conform ziarului catalan de sport Mundo Deportivo.

Potrivit presei de specialitate, Barça speră ca lucrările să fie finalizate în iunie 2026. Între timp, echipa catalană îşi va juca meciurile de acasă pentru sezonul 2023-2024 pe stadionul Lluís-Companys, stadionul olimpic unde s-au desfăşurat Jocurile din 1992.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb