Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN 2013-2014Deţinătorul Financial Times a tăiat 4.000 de slujbe

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

John Fallon, directorul executiv "Pearson".

John Fallon, directorul executiv "Pearson".

Compania britanică "Pearson" Plc, care controlează şi editează cotidianul Financial Times, elimină un total de aproximativ 4.000 de locuri de muncă în anii 2013-2014, conform planului său de restructurare. Cifra disponibilizaţilor reprezintă circa 10% din forţa de muncă globală a companiei.

"Pearson" a redus aproximativ 3.300 de posturi în 2013, restul urmând să fie eliminate până la finele anului curent.

Pe de altă parte, societatea a creat 1.800 de locuri de muncă în 2013-2014, în condiţiile în care îşi extinde operaţiunile digitale şi pe cele de pe pieţele emergente.

Directorul executiv al companiei, John Fallon, declară că restructurarea va crea "o afacere mai flexibilă, generatoare de mai mulţi bani şi cu o creştere mai rapidă, din 2015".

În primul semestru din anul curent, vânzările "Pearson" au scăzut cu 6,5%, la 2,05 miliarde lire sterline (3,5 miliarde dolari), de la 2,19 miliarde lire în primele şase luni din 2013. Rezultatul este conform aşteptărilor analiştilor. Declinul a fost determinat de aprecierea lirei, care a afectat veniturile obţinute de societate în dolari şi alte valute.

"Pearson", care obţine aproape 60% din cifra vânzărilor în America de Nord, a anunţat că va reduce cu 1% intervalul estimat pentru câştigul anual ajustat pe acţiune, de 62-67 pence, dacă actualul curs de schimb al lirei se va menţine până la finele lui 2014.

Profitul operaţional ajustat obţinut de companie a scăzut cu 45% în semestrul întâi, la 75 de milioane de lire.

"Pearson" va plăti un dividend de 17 pence/acţiune, atât cât preconizau şi analiştii.

În luna februarie, "Pearson" anunţa că nu va ieşi din perioada dificilă de tranziţie până în 2015, mai ales că este afectată de cererea slabă de pe piaţa de educaţie din SUA şi de costurile de restructurare.

În 2013, "Pearson" a avut cheltuieli de restructurare de circa 176 de milioane de lire. La începutul anului curent, compania estima că aceste cheltuieli (nete) vor fi de aproximativ 50 de milioane de lire în 2014.

"Pearson" va investi aproape 50 de milioane de lire în extinderea operaţiunilor sale digitale şi în activităţile de pe pieţele emergente.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca citeau" Bursa"scapau de restructurari.Dar fudulul moare de fudulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS