Abonament gratuit

ÎN 2019: Autorităţile au capturat cu 40% mai multe ţigarete de contrabandă

A.I.G.
Comunicate de presă /

Autorităţile au capturat cu 40% mai multe ţigarete de contrabandă

Autorităţile române au capturat peste 150 de milioane de ţigarete în 2019, o creştere de peste 40% faţă de anul precedent, arată site-ul Stop Contrabanda, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

În aceste condiţii, piaţa neagră din România a coborât pentru prima oară în 6 ani sub nivelul de 14%, ceea ce a contribuit la venituri bugetare mai mari din taxarea ţigaretelor. În cazul British American Tobacco, cea mai mare companie producătoare de ţigarete din România, suma plătită în 2019 a fost mai mare cu 1,1 miliarde de lei faţă de anul precedent.

"Absenţa unor surprize fiscale şi legislative în 2019 şi faptul că autorităţile au făcut eforturi susţinute împotriva contrabandiştilor au adus mai mulţi bani la buget şi mai puţini reţelelor de criminalitate organizată. Este îmbucurător că România începe să se alăture ţărilor de frontieră ale Uniunii Europene care tratează piaţa neagră ca pe o reală ameninţare la adresa securităţii lor. Cu toate acestea, fără o strategie naţională de luptă împotriva traficului ilicit, susţinută printr-un plan integrat de acţiuni ale tuturor structurilor responsabile ale statului, României îi va fi greu să urmeze exemplele de succes ale Poloniei şi Bulgariei, unde piaţa neagră a scăzut sub 10%, respectiv 5%", a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice în cadrul British American Tobacco, potrivit comunicatului citat.

Valoarea totală pe piaţa neagră a ţigaretelor confiscate în anul 2019 de autorităţile române se ridică la peste 71 de milioane de lei, conform datelor publice disponibile pe site-ul Stop Contrabanda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS