DIGI Comunications

ÎN 4-5 ANI,Posturile din sectorul bancar austriac, reduse cu o treime

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 decembrie 2015

Posturile din sectorul bancar austriac, reduse cu o treime

Numărul angajaţilor din sectorul bancar austriac se va reduce cu o treime în următorii 4-5 ani, potrivit guvernatorului Băncii Naţionale a Austriei (OeNB), Ewald Nowotny, care susţine că aproximativ 25.000 de salariaţi din domeniu şi-ar putea pierde locurile de muncă.

Anul trecut, în sectorul bancar din Austria lucrau 75.714 angajaţi, faţă de aproximativ 80.283 în 2008.

Ewald Nowotny, care este şi membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a apreciat că sectorul bancar din Austria este supraîncărcat. Oficialul OeNB a menţionat: "Sunt în desfăşurare schimbări structurale în sectorul bancar. Acestea vor ajuta băncile să fie mai rezistente, iar politica monetară va fi mai eficientă".

Un raport publicat vineri, de Banca Naţională a Austriei, arată că băncile din ţară ar trebui să încerce să-şi consolideze capitalul de bază, în condiţiile în care există incertitudini economice pe unele pieţe mai riscante, precum Turcia şi Rusia.

Conform OeNB, tendinţa de îmbunătăţire a capitalizării băncilor din Austria a încetinit, astfel că banca centrală le solicită acestora să înceapă pregătirile pentru alinierea la normele înăsprite de capital, care vor intra în vigoare în ţară la mijlocul lui 2017.

Raportul OeNB notează: "Băncile ar trebui să continue eforturile de majorare a nivelului capitalului proporţional cu expunerile lor la risc. Instituţiile de credit austriece sunt vulnerabile în mod special din cauza expunerii lor semnificative la Europa Centrală, Europa de Est şi Europa de Sud-Est".

Banca Austriei susţine că băncile din ţară încă se confruntă cu probleme, în special din cauza nivelului ridicat al creditelor neperformante. Instituţia îndeamnă băncile să-şi revizuiască modelele lor de afaceri, structurile interne şi reţeaua de filiale, astfel încât să-şi majoreze profitabilitatea şi să fie pregătite pentru o posibilă perioadă de creştere economică redusă.

"Bank Austria", "Erste Group Bank" şi "Raiffeisen Bank International" sunt cei mai mari creditori din fostele state comuniste din Europa de Est.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inseamna ca domnul Treichl a pierdut pariul cu Europa de est. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro