ÎN ADUNAREA ACŢIONARILOR NUCLEARELECTRICAStatul respinge cererea FP pentru dividende suplimentare

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Statul respinge cererea FP pentru dividende suplimentare

Acţionarii au aprobat dividendele propuse iniţial, în valoare de 378,91 milioane de lei

Statul Român, prin Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Nuclearelectrica (SNN), a respins cererea acţionarului minoritar Fondul Proprietatea (FP) ce căuta ca producătorul de energie electrică să distribuie suma de 438,62 milioane de lei acţionarilor, sub formă de dividende suplimentare, din rezerve, potrivit comunicatului emitentului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Amintim că FP a mai cerut şi în trecut dividende suplimentare de la Nuclearelectrica, fără succes.

Totuşi, adunarea acţionarilor a aprobat propunerea iniţială a producătorului de energie, care viza alocarea pentru distribuţia de dividende a sumei de 378,91 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproape întregul profit obţinut de companie în 2018, echivalentul unui dividend brut/acţiune de 1,25670615 lei. Raportat la ultima cotaţie din şedinţa de luni, 22 aprilie, dividendul oferă un randament brut investitorilor de 11,7%, unul dintre cele mai ridicate de la BVB.

Pentru a putea beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni SNN la data de 12 iunie 2019, în vreme ce data plăţii înaintată de conducerea companiei este de 28 iunie 2019.

Totodată, acţionarii Nuclearelectrica au de aprobat vânzarea prin licitaţie a unui bloc de locuinţe şi terenului şi amenajărilor aferente, situate în Cernavodă, preţul de pornire al licitaţiei cu strigare fiind de 4,418 milioane de lei, din care valoarea terenului 0,066 milioane de lei.

Nuclearelectrica reprezintă emitentul cu cel mai bun randament al cotaţiei de la BVB, de la începutul anului şi până în prezent SNN afişând o creştere de 25,21%. De altfel, şi ca urmare a cererii FP, titlul SNN a trecut la începutul aces­tei luni de pragul de 10 lei, nivel pe care cotaţia producătorului de energie nucleară nu l-a mai atins din februarie 2014.

Producătorul de energie este controlat de Statul Român în proporţie de 82,5%.

Valoarea de piaţă a Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucureşti este de 3,22 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie