Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

ÎN ADUNAREA GENERALĂ DE IERIAcţionarii Argus au aprobat darea în judecată a lui Cristian Buşu

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii Argus au aprobat darea în judecată a lui Cristian Buşu

Acţionarii Argus Constanţa au aprobat, în adunarea de ieri, darea în judecată a lui Cristian Buşu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, pentru recuperarea prejudiciului creat de acesta societăţii, se arată în raportul producătorului de ulei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La jumătatea lunii trecute SIF Oltenia (SIF5), ce deţine 86,42% din Argus, a solicitat completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor companiei din 19/20 august cu demararea acţiunii de răs­pundere împotriva preşedintelui emitentului din Constanţa, societatea de investiţii motivând că administratorul Argus a folosit în interes personal, în perioada aprilie 2017 - iunie 2019, două autoturisme ale companiei şi că a aprobat, fără nicio justificare şi în afara competenţelor sale, deplasarea la Londra în intervalul 25 - 26 februarie 2018 a lui Ştefan Culeţu.

Potrivit raportului SIF5, prejudiciul creat companiei constănţene de către Cristian Buşu prin folosirea autoturis­melor este de 15.820,27 lei, în timp ce cheltuielile totale cu deplasarea la Londra a lui Ştefan Culeţu se ridică la 388 de euro, 1.843 de lei, plus 200 de lire plătite pe bază de decont în data de 2 martie 2018.

Totuşi, pentru ambele situaţii, se menţionează că prejudiciul total şi cheltuielile finale vor fi stabilite de către directorul general al Argus, prin contractarea unei expertize contabile externe, măsură care de altfel a fost aprobată ieri de acţionari.

În plus, ca urmare a votului de ieri, încetează şi calitatea lui Cristian Buşu de administrator al Argus.

Interesant este că domnul Buşu este şi vicepreşedinte şi director general adjunct al SIF Oltenia, societate care a solicitat darea în judecată a acestuia.

Tot ieri, acţionarii Argus au mai aprobat prelungirea liniei de credit de la Banca Transilvania în valoare de 7,25 milioane de lei pentru o perioadă de un an, având aceeaşi structura de garanţii încheiată anul anterior.

De asemenea, s-a mai aprobat contractarea unui credit şi a garanţiilor aferente acestuia în sumă maximă de 70 milioane de lei, pentru finanţarea capitalului de lucru, tot de la Banca Transilvania.

În plus, au mai fost aprobate accesarea de către Argus a unor facilităţi de factoring.

Argus Constanţa, companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti este de 60,47 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Penibil. Stupid. De-a dreptul grețos. Așa a devenit ciurezu. Ma intreb ce face ASF ul in situatia in care un administrator de fond de investiții si-a pierdut, în mod evident, uzul rațiunii.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ciurezu e oltean destept l-a belit pe busu de la argus ptr.o gainarie ca sa scape de el la sif 5.mai urmariti ce va urma.odata inceputa actiunea impotriva lui busu va fi schimbat revocat prin efectul legi din ca sif5. ulterior se joaca meciul ciurezu-dragoi.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ți-e teama barbosule,îți vine si ți-e rindul.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS