Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

ÎN ATACURILE DE LA MAREA OMANArmata americană îşi prezintă acuzaţiile contra Iranului

I.D.
Internaţional /

Armata americană îşi prezintă acuzaţiile contra Iranului

Armata americană şi-a precizat miercuri, în Emiratele Arabe Unite (EAU), acuzaţiile la adresa Iranului în atacul petrolierului japonez Kokuka Courageous şi a dat asigurări că a recuperat indicii materiale şi amprente digitale care demonstrează, în opinia sa, implicarea Teheranului, relatează AFP.

Nava a fost atinsă, la 13 iunie, la Marea Oman, de o mină-ventuză "asemănătoare celor folosite de Iran", a dat asigurări comandantul din cadrul Marinei americane (US Navy) Sean Kido.

Experţii săi au recuperat amprente digitale şi ale mâinilor celor care au pus aceste mine, a adăugat el, într-o conferinţă de presă organizată de către Marina americană la Fujairah, un port în EAU în care are o bază navală şi în largul căruia este ancorat Kokuka Courageous.

"Mina-ventuză este recognoscibilă şi seamănă în toate aspectele cu minele iraniene ce pot fi văzute la defilări militare iraniene", a declarat comandantul Kido, care conduce Task Group 56.1, specializat în explozivi marini în cadrul Naval Central Command (NAVCENT).

"NAVCENT apreciază că atacul contra Kokuka Courageous şi pagubele pe care le-a suferit rezultă din folosirea unor mine-ventuze care au fost puse pe coca sa", a declarat el.

"Echipa noastră a sosit la faţa locului rapid şi a putut să examineze locul în care a fost pusă mina-ventuză şi pagubele pe care le-a creat", a adăugat el.

"Aceste pagube corespund celor cauzate de o mină-ventuză. Ele nu corespund celor pe care le-ar fi putut cauza un dispozitiv zburător care ar fi atins nava", a precizat ofiţerul.

Echipajul cargoului japonez l-a informat pe armatorul său, care a transmis presei în Japonia, că a reperat un dispozitiv zburător neidentificat ce a încercat o primă oară să atace nava, după care a revenit, trei ore mai târziu, şi a lovit-o, provocând o gaură în cocă şi un incendiu.

"Ancheta îşi urmează cursul cu privire la atacurile suferite de navele Kokuka Courageous şi Front Altair. Noi am recuperat indicii biometrice, şi anume amprente digitale şi ale unor mâini, care vor putea fi folosite într-o anchetă penală", a anunţat comandantul Kido.

"Echipajul a recuperat fragmente cauzate de detonarea minei-ventuză, alcătuite din aluminiu şi materiale compozite", a continuat el.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS