ÎN CIUDA PRESIUNILOR PARTIDULUI CONSERVATOR:May nu va semna un acord vamal permanent

M.I.
Internaţional /

Theresa May

Theresa May

Partidului Conservator exercită presiuni cu scopul de a o determina pe conducătoarea sa, premierul britanic Theresa May, să renunţe la ideea unui compromis cu opoziţia labristă în vederea ieşirii din impasul Brexitului, relatează Reuters.

Clasa politică britanică nu a ajuns încă la un acord asupra datei Brexitului - dacă acesta va avea loc -, la aproape trei ani după ce britanicii au hotărât prin referendum ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană (UE), scrie News.ro.

Brexitul era prevăzut iniţial la 29 martie, însă Theresa May nu a reuşit să obţină ratificarea în Parlament a acordului divorţului. Ea s-a adresat, astfel, Partidului Laburist, condus de către Jeremy Corbyn, cu scopul de a-i obţine susţinerea în vederea ratificării documentului.

Treisprezece foşti membri ai Guvernului britanic şi Graham Brady preşedintele Comitetului 1922 - din care fac parte parlamentari conservatori care nu sunt miniştri - i-au scris Theresei May o scrisoare în care-i cer să nu accepte cererea Partidului Laburist, care doreşte ca Regatul Unit să rămână într-o uniune vamală cu UE după Brexit.

"(Altfel) veţi pierde centrul loial Partidului Conservator, ne veţi face partidul ţăndări (...)", apreciază ei în această scrisoare, publicată în The Times.

"Vă cerem să reflectaţi din nou la acest lucru", o avertizează ei, conform News.ro.

"Niciun lider nu-i poate lega mâinile succesorului său, iar un acord ar fi în cel mai bun caz temporar, în cel mai rău caz iluzoriu", ameninţă ei în scrisoare.

Potrivit redactorului politic de la BBC Laura Kuenssberg, Theresa May nu va semna un acord cu privire la o uniune vamală permanentă, a anunţat Downing Street.

"Încercăm să găsim un compromis cu privire la vămi, ca poziţie provizorie, de etapă", declară surse din anturajul premierului, citează într-un tweet Laura Kuenssberg.

Negociatorul-şef britanic al Brexitului Olly Robbins urmează să efectueze o vizită la Bruxelles pentru a discuta despre modificări de făcut "declaraţiei politice" cu privire la viitoarea relaţie a regatului cu Uniunea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS