Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN CONCORDANŢĂ CU STRATEGIA DE EXTINDEREMedLife a cumpărat Spitalul Lotus din Ploieşti

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

MedLife a cumpărat Spitalul Lotus din Ploieşti

MedLife (M), unul dintre puţinii emitenţi de creştere de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a achiziţionat integral Spitalul Lotus din Ploieşti, unitate ce asigură servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare şi maternitate, se arată într-un raport al prestatorului de servicii medicale private remis, ieri, operatorului pieţei noastre de capital.

Mihai Marcu, preşedinte şi director general al MedLife, a declarat: "Pentru noi, Lotus devine un parteneriat strategic important, care împărtăşeşte aceeaşi structura de business ca a noastră. Suntem prezenţi în piaţa serviciilor medicale din Ploieşti de trei ani, printr-o hyperclinică, iar odată cu finalizarea acestei tranzacţii vom putea oferi servicii medicale integrate, de la ambulatoriu, laborator, imagistică şi spitalizare. Totodată, acest parteneriat este şi o dovadă a angajamentului nos­tru pe termen lung faţă de acţionari şi investitori, de a ne extinde serviciile medicale în toate regiunile ţării".

Spitalul din Ploieşti cuprinde 22 de paturi în 12 rezerve, două săli de terapie intensivă şi un bloc operator cu două săli de operaţie. Partea de ambulatoriu este dotată cu nouă cabinete de consultaţii, care acoperă 21 de specialităţi medicale, dar şi cu un departament complet de radiologie şi imagis­tică medicală. Totodată, unitatea cuprinde şi un laborator, ce permite efectuarea a peste 500 de teste medicale.

În prezent, unitatea are peste 135 de medici şi asistente iar în 2018, spitalul din Ploieşti a deservit 100.000 de pacienţi şi a obţinut o cifra de afaceri de 3,9 milioane euro.

Luna trecută, MedLife a achiziţionat pachetul majoritar al Onco Team Diagnostic, care a devenit primul laborator cu profil de anatomie patologică şi biologie moleculară din cadrul grupului.

La începutul lunii iunie, MedLife anunţa că are în vedere alocarea sumei de 20 milioane de euro pentru dezvoltarea programului de achiziţii şi extinderea naţională şi internaţională.

Atunci, Mihai Marcu declara că se află în discuţii cu cinci - şase operatori din ţară şi cu alţi doi - trei din Ungaria.

Prin preluarea spitalului Lotus, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 25 de companii achiziţionate.

Pentru prima jumătate a anului curent, MedLife a raportat un profit net consolidat de 10,47 milioane de lei, cu 72,4% peste cel obţinut după primele şase luni ale lui 2018, evoluţie apărută în condiţiile unor venituri operaţionale de 472,19 milioane de lei, cu 25,7% peste cele de la finele lunii iunie 2018.

La nivel individual, MedLife a obţinut, la finele lunii iunie 2019, un profit de 3,06 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,18 milioane de lei, la jumătatea anului trecut.

Mihail şi Nicolae Marcu deţin 29,76% din prestatorul de servicii medicale în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, are 14,04% din MedLife.

La ultima cotaţie M de la finale săptămânii trecute, de 33,5 lei, valoarea de piaţă a companiei la bursă era de circa 741,86 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS