ÎN LIPSA ÎNCHEIERII NOULUI CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂSindicaliştii de la metrou ameninţă cu greva

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 13 noiembrie 2018

Negocierile pentru contractul colectiv de muncă al angajaţilor de la Metrorex au demarat la începutul lunii septembrie, dar nu au fost finalizate nici până acum, din cauza poziţiei intransigente a conducerii companiei, ce a refuzat mai multe propuneri făcute de sindicate privind creşterea salarială, politica de angajări, siguranţa în exploatare şi a condiţiilor de muncă, precum şi refuzul de a reînnoi acordul privind închirierea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.

De aceea, angajaţii Metrorex au anunţat că vor intra joi în grevă de avertisment, timp de două ore.

Ion Rădoi, preşedintele Unităţii Sindicatul Liber Metrou (USLM) a spus: "Greva de avertisment nu va afecta călătorii. În cazul în care vom ajunge la o încetare a lucrului, aceasta ar paraliza circulaţia la metrou pentru cei 700.000 de călători pe care îi transportăm zilnic. O grevă de avertis­ment, care se va desfăşura dimineaţa, între orele 4:00 şi 6:00, va avea efect negativ pentru călători doar pentru o oră: de la ora 5:00 la ora 6:00". Liderul Sindical nu a exclus continuarea negocierilor cu conducerea Metrorex pentru a găsi o soluţie viabilă privind contractul colectiv de muncă.

Ion Rădoi a menţionat: "Suntem dispuşi, probabil şi conducerea Metrorex intenţionează acelaşi lucru, ca să negociem în continuare să găsim o soluţie. Este foarte important să fie evitată greva generală. Greva de avertisment nu este atât de dureroasă, este destul de importantă cealaltă".

Cât priveşte revendicările de natură salarială, dacă în urmă cu o lună negocierea a demarat de la o creştere cu 42%, în prezent se negociează pentru 18%, iar sindicaliştii nu doresc să mai facă vreo concesie mare cu privire la valoarea salariului pentru anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro