ÎN LUNA MARTIE:UE a înregistrat un excedent al balanţei comerciale de 2,9 miliarde de euro

M.I.
Internaţional /

UE a înregistrat un excedent al balanţei comerciale de 2,9 miliarde de euro

Uniunea Europeană a înregistrat în martie un excedent al balanţei comerciale de 2,9 miliarde de euro, faţă de un surplus de 11,2 miliarde de euro în perioada similară din 2018, potrivit unei estimări preliminare publicate joi de Oficiul European de Statistică Eurostat, transmite Reuters.

În martie, exporturile de bunuri ale UE s-au situat la 173,4 miliarde de euro, în creştere cu 1,2% faţă de 171,3 miliarde euro în perioada similară din 2018, în timp ce importurile UE au urcat cu 6,4%, până la 170,4 miliarde de euro. În schimb, zona euro a înregistrat în martie un excedent al balanţei comerciale de 22,5 miliarde de euro, faţă de un plus de 26,9 miliarde de euro în aceeaşi perioadă din 2018, scrie Agerpres.

În primele trei luni din acest an, UE a înregistrat un deficit al balanţei comerciale de 24 miliarde de euro, faţă de un deficit de 9,6 miliarde de euro în perioada similară din 2018, în timp ce zona euro a raportat un excedent de 43,5 miliarde de euro, de la un plus de 46,5 miliarde de euro.

UE şi-a extins legăturile comerciale cu toţi partenerii săi comerciali principali în primele trei luni din acest an, exporturile spre SUA şi China înregistrând un avans de 8,2% şi, respectiv, 11,3%, în timp ce importurile au urcat cu 16,3% şi, respectiv, cu 8,3%, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte România, datele Eurostat arată că în primele trei luni din acest an exporturile au crescut cu 3%, până la 17,5 miliarde de euro, în timp ce importurile au urcat cu 7%, la 21,2 miliarde de euro. În aceste condiţii, deficitul balanţei comerciale a României s-a situat la 3,7 miliarde de euro, comparativ cu 2,8 miliarde de euro în perioada similară din 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS