Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN MAREA BRITANIEBănci majore, date în judecată pentru manipularea cursului valutar

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bănci majore, date în judecată pentru manipularea cursului valutar

Instituţiile de credit în cauză sunt Barclays, JPMorgan, RBS, UBS şi Citigroup 

Mari bănci internaţionale sunt acţionate în instanţă, în Marea Britanie, de investitori care pretind că acestea au manipulat piaţa valutară mondială, anunţă Reuters, menţionând că instituţiile de credit în cauză sunt Barclays Plc şi Royal Bank of Scotland Group Plc din Regatul Unit, JPMorgan Chase & Co. şi Citigroup din SUA, respectiv UBS Group AG din Elveţia.

Părţile amintite au intentat proces ieri, la Curtea de Apel pentru Concurenţă (CAT), prin firma de avocatură Scott & Scott. Acţiunea este estimată la peste un miliard de lire sterline (1,24 miliarde de dolari).

Procesul îl are în frunte pe Michael O'Higgins, fost preşedinte al autorităţii britanice din domeniul pensiilor.

JPMorgan, UBS, RBS, Barclays şi Citigroup au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată ieri de Reuters.

Unele dintre cele mai mari bănci de investiţii la nivel mondial au plătit deja amenzi totale de 11 miliarde de dolari ca să încheie amiabil cazuri deschise de autorităţile din SUA, Marea Britanie şi Europa cu privire la manipularea pieţelor valutare.

Investitorii au sperat multă vreme să reproducă în Marea Britanie succesul acţiunilor colective din SUA împotriva băncilor, printre care Goldman Sachs Inc., HSBC Holdings Plc şi Barclays, care au cheltuit 2,3 miliarde de dolari cu acordurile de încheiere amiabilă a cazurilor.

În luna mai, Uniunea Europeană a amendat cinci bănci cu un total de 1,07 miliarde de euro pentru manipularea cursului valutar prin operaţiuni de tip cartel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS