Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN PERIOADA 17 - 30 SEPTEMBRIE Bucovina-Club de Munte îşi va răscumpăra 5,02 milioane de acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Societatea plăteşte 0,0825 lei/titlu, preţ în apropierea cotaţiei BCM din data de 9 septembrie  

Bucovina-Club de Munte (BCM), entitate controlată de SIF Muntenia (SIF4), va derula un program de cumpărare a 5,02 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 3% din capitalul social, se arată în raportul publicat ieri de emitent pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), prin care informează că a primit undă verde din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru realizarea operaţiunii de piaţă.

Achiziţiile se vor realiza la preţul de 0,0825 lei, cu numai 0,6% peste cel din piaţă din data de 9 septembrie, de 0,082 lei, programul urmând a se derula între 17 şi 30 septembrie.

Acţiunile răscumpărate urmează să fie anulate pentru reducerea capitalului social al emitentului.

Operaţiunea, ce a fost aprobată de acţionari în data de 19 aprilie 2019, va fi intermediată de Muntenia Global Invest.

Ieri, la ora 14:30, preţul acţiunii BCM era de 0,0785 lei, cu 4,27% sub cel din ziua anterioară.

Pentru primele şase luni ale anului curent, Bucovina-Club de Munte a raportat un profit net de 0,73 milioane de lei, faţă de o pierdere 0,78 milioane de lei reflectată în situaţiile financiare la jumătatea lunii iunie 2018.

Veniturile din serviciile turistice s-au majorat, după prima jumătate a lui 2019, cu 6,28%, la 4,019 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaţionale au fost de 3,85 milioane de lei, cu 5,74% sub cele de la mijlocul anului trecut.

În plus, rezultatul final a beneficiat de un câştig net din reevaluarea activelor financiare la valoare justă prin profit sau pierdere de 0,47 milioane de lei, faţă de pierderea de 0,53 milioane de lei, suferită de emitent după prima parte a lui 2018.

SIF Muntenia deţine 67,17% din Bucovina-Club de Munte, a cărei valoare de piaţă la cotaţia acţiunii de ieri, de la ora 14:30, era de 13,136 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS