Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ÎN PERIOADA APRILIE-IUNIE 2020Profitul net al Commerzbank a scăzut cu 21% din cauza provizioanelor

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Commerzbank AG, al doilea mare grup bancar german, a înregistrat, în trimestrul al doilea din 2020, o scădere cu 21% a profitului său net, la 220 de milioane de euro (259,7 milioane de dolari), de la 279 de milioane de euro în intervalul aprilie-iunie 2019, din cauza creşterii masive a provizioanelor pentru creditele neperformante.

Banca preconizează că va avea pierderi pe întregul an, în condiţiile în care şi-a constituit provizioane de 469 de milioane de euro pentru pierderile din credite, în trimestrul al doilea din 2020, faţă de 178 de milioane de euro în trimestrul al doilea din 2019. Suma este cea mai ridicată din 2013 până în prezent. Pe întregul an, banca germană aşteaptă să îşi constituie provizioane de 1,3-1,5 miliarde de euro.

Câştigul operaţional înregistrat de bancă în perioada de raportare a fost de 205 milioane de euro, faţă de 309 milioane de euro în anul anterior. Veniturile băncii au însumat 2,27 miliarde de euro în trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu 2,13 miliarde de euro în acelaşi interval din 2019.

În cadrul băncii germane există o criză la nivelul conducerii. Preşedintele Stefan Schmittman şi directorul executiv Martin Zielke şi-au anunţat demisiile la începutul lunii trecute, pe fondul presiunilor din partea acţionarilor care au cerut reducerea costurilor.

De atunci, Commerzbank l-a numit pe Hans-Jörg Vetter, fost şef al băncii de stat LBBW, în funcţia de preşedinte, în pofida opoziţiei din partea celui de-al doilea mare acţionar al instituţiei creditoare, firma americană de private equity Cerberus Capital Management.

Directorul financiar al Commerzbank, Bettina Orlopp, a declarat ieri, potrivit CNBC, că banca va numi un nou director executiv înainte să anunţe viitoarele măsuri de reducere a costurilor.

Commerzbank are în plan, potrivit Bloomberg, să îşi diminueze cheltuielile anul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

21 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8583
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5057
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2937
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.7976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie