Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTUI AN CBRE: Volumul spaţiilor industriale a depăşit 4 milioane mp

M.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare /

CBRE: Volumul spaţiilor industriale a depăşit 4 milioane mp

Bucureştiul deţine aproape jumătate din totalul stocului de spaţii industriale 

Odată cu livrarea a 240.000 mp, stocul industrial modern de spaţii indus-triale din ţara noastră a depăşit 4 milioane de mp, în primul semestru din 2019, arată datele "Romania MarketView H1", cel mai recent raport de research al companiei CBRE România.

Din cele 4 milioane de mp de spaţii industriale, o suprafaţă totală de 55% se află în oraşele regionale. Bucureştiul deţine restul de 45%, ceea ce înseamnă aproximativ jumătate din totalul stocului.

Andrei Jerca, Account Director Industrial Advisory & Transaction Services, CBRE România, a declarat: "Până la sfârşitul anului estimăm că vor fi livraţi aproximativ 380.000 mp de spaţii industriale, cele mai multe fiind situate în zona periferică a Bucureştiului. Proiectele în dezvoltare sunt deja în mare parte pre-închiriate, ceea ce arată încă o dată înclinaţia dezvoltatorilor către proiecte built-to-suit, cu o uşoară tentă speculativă, pe o piaţă aflată în expansiune".

Până la sfârşitul anului 2020, urmea-ză să fie finalizată o suprafaţă totală de aproximativ 580.000 mp de spaţii industriale, care include atât proiecte în construcţie, cât şi proiecte planificate, Bucureştiul deţinând 77% din tranzacţiile de pre-închiriere.

"Cea mai dorită zonă din punct de vedere al tranzacţiilor de închiriere este nord-vestul Bucureştiului, care acoperă 40% din totalul tranzacţiilor, urmată îndeaproape de partea de vest a oraşului, cu 37%'', a adăugat Andrei Jerca.

În ceea ce priveşte chiria cerută pentru parcurile logistice, aceasta s-a menţinut, până la sfârşitul celui de-al doilea semestru al anului 2019, la un nivel constant de 4 euro/mp/lună.

"Estimăm că nivelul chiriilor va rămâne constant până la sfârşitul anului şi ne aşteptăm ca investitorii să se concentreze în continuare pe proiecte built-to-suit, întrucât şi-au asigurat deja terenurile propice investiţiilor şi aşteaptă o cerere fermă de închiriere pentru a demara construcţia', a încheiat Andrei Jerca.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS