ÎN SEMN DE SUSŢINERE A LUI OCALAN:Deţinuţii din Turcia ies din greva foamei

L.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Deţinuţii din Turcia au anunţat astăzi, faptul că au pus capăt unei greve a foamei la care participau câteva mii dintre ei, în semn de protest faţă de condiţiile în care este încarcerat liderul kurd Abdullah Ocalan, în urma unui apel al acestuia din urmă în acest sens, relatează AFP.

Avocaţii lui Abdullah Öcalan, unul dintre fondatorii Partidului Muncitorilor din Kurdustan (PKK), o organizaţie clasată drept "teroristă" de către Ankara şi aliaţii săi occidentali, au transmis cu un pic mai devreme astăzi, un mesaj din partea clientului lor în care acesta îndemna la încetarea protestului, al cărui "obiectiv (...) a fost atins".

Interdicţia impusă lui Öcalan de a-şi vedea avocaţii, în 2011, a fost ridicată, într-adevăr, săptămâna trecută, iar el a putut să discute cu ei în două rânduri luna aceasta.

"Obiectivul vostru în ceea ce mă priveşte a fost atins şi aş vrea să vă prezint toată afecţiunea şi recunoştinţa mea", a declarat Öcalan, potrivit unui text citit la Istanbul de către avocatul său Nevroz Uysal, potrivit AFP.

Potrivit Partidului prokurd HDP, aproximativ 3.000 de deţinuţi s-au alăturat în ultimele luni protestului, iniţiat de deputata prokurdă Leyla Guven, care refuza să mănânce din noiembrie, în semn de protest faţă de izolarea impusă lui Öcalan.

Reprezentantul lor, Deniz Kaya, a anunţat într-un comunicat încetarea protestului, "la apelul" lui Öcalan. Guven s-a exprimat, la rândul său, la scurt timp după aceea.

"Numai de-am fi câştigat fără să suferim pierderi", a deplâns ea, referindu-se la opt persoane care s-au sinucis de la începutul protestului, potrivit AFP.

Adresându-se jurnaliştilor la Diyarbakir (sud-est), înainte să fie condusă la spital în vederea unui control, ea a salutat "o victorie a democraţiei turce", apreciind drept "foarte important pentru democratizarea Turciei şi păcii în Orientul Mijlociu ca vocea lui Öcalan" să poată fi auzită.

În pofida izolării sale, Abdullah Öcalan rămâne o figură esenţială a rebeliunii kurde în Turcia - unde conflictul între stat şi PKK s-a soldat cu peste 40.000 de morţi din 1984 - dar şi în regiune.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS