ÎN URMA CONTROALELOR EFECTUATEANPC a sancţionat doi operatori economici pentru nereguli la produse alimentare

G.U.
Miscellanea #Protecţia consumatorilor / 05 aprilie

ANPC a sancţionat doi operatori economici pentru nereguli la produse alimentare

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat doi operatori economici cu câte 10.000 de lei, pentru nereguli constatate la unele produse alimentare care puneau în pericol sănătatea cumpărătorilor, conform unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei.

''Comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum, sau etichete ilizibile. Produse alimentare( preparate din carne- jumări, muschi file, slănină cu usturoi, şuncă de pui); ( produse lactate: caşcaval de oaie şi caş afumat) care prezentau caracteristici organoleptice necorespunzătoare de aspect şi miros sau la care a fost schimbată starea termică prin congelare( Pui congelat).

Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional conform art.7 lit.b alin 1 din OG21/1992 cu amendă în cuantum de 10.000 lei!

A fost oprită definitiv de la comercializare o cantitate totală de 30,393kg /1151,15 lei!'', a precizat ANPC în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook.

În urma controalelor efectuate, la cel de-al doilea operator economic, ANPC a constat: ''Comercializare produse alimentare în afara datei limită de consum( preparate din carne- slănină afumată, cârnaţi de porc afumaţi, cremwurşti cu piept pui; produse alimentare-margarină, iaurt de băut, brânză proaspătă de vaci, pastă vegetală tartinabilă)''.

'' Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional conform art.5(1) din OG21/1992 cu amendă în cuantum de 10000 lei!

A fost oprită definitiv de la comercializare o cantitate totală de 10,630kg /308,01 lei!

Reiterăm faptul că avem TOLERANŢĂ 0 pentru practicile care impactează negativ sănătatea consumatorilor!'', a adăugat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro