Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ÎN URMA SCANDALULI WIRECARDDeutsche Boerse ia în calcul modificarea reglementărilor privind calitatea de membru în indicele DAX

Ziarul BURSA #Internaţional /

Deutsche Boerse ia în calcul modificarea reglementărilor privind calitatea de membru în indicele DAX

Operatorul bursier german Deutsche Boerse a anunţat, ieri, că analizează revizuirea reglementărilor privind calitatea de membru în indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt, pe fondului scandalului provocat de falimentul firmei germane de plăţi online Wirecard, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Încrederea în pieţele de capital a avut evident de suferit în ultimele zile", se arată într-un comunicat al Deutsche Boerse.

Bănuită că şi-a umflat conturile cu fonduri fictive din Filipine, firma de plăţi online Wirecard, o companie germană cu 6.000 de salariaţi, a decis joi să se plaseze în insolvenţă. Guvernul german a denunţat "un scandal fără echivalent în sectorul financiar" şi a anunţat o înăsprire a controalelor în acest sector puţin supravegheat.

Nimeni, nici auditorii şi nici organismul care supervizează sectorul financiar german (Bafin), nu a putut preveni falimentul Wirecard.

Compania din domeniul tehnologiei financiare (fintech) a intrat în colaps la mai puţin de doi ani de când a reuşit să fie inclusă în prestigiosul indice al celor mai importante 30 de companii din Germania. În perioada sa de glorie, aceasta era evaluată la 28 de miliarde de dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rapoartele financiare, se încearcă doar plasarea pisicuței cu orice preț în alta curte. Vina principala o poarta consiliul de supraveghere care aproba rapoartele financiare în ședința telefonica și aceasta înainte de pandemie și nu în prezenta auditorului cum spune legea. Dacă mai punem la socoteala și faptul ca directorul menționează o referință legislativa în 20q8 și 2019 care fusese modificata deja din 3 ianuarie 2018 tabloul cacialmalei este epic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie