În viziunea Microsoft, rolul dezvoltatorilor de software a devenit unul extrem de important

Comunicate de presă / 31 mai 2021

În viziunea Microsoft, rolul dezvoltatorilor de software a devenit unul extrem de important

Conferinţa organizată de Microsoft - Microsoft BUILD - a avut loc anul acesta pe 25-27 mai, în format virtual. În viziunea Microsoft, rolul dezvoltatorilor de software a devenit unul extrem de important, aceştia sprijinind, prin activitatea lor, afacerile de la nivel global în a se adapta şi a rezista în faţa provocărilor aduse de pandemie. Industriile de la nivel global au început să funcţioneze într-un ritm tot mai alert, cu un foarte mare accent pe inovare, astfel că activitatea dezvoltatorilor de software a devenit tot mai complexă şi nu mai presupune doar crearea unor aplicaţii software, ci dezvoltarea unor produse digitale care să contribuie la progresul economic şi să genereze soluţii pentru cele mai mari provocări de la nivel global, conform unui comunicat de presă.

Mai jos regăsiţi câteva dintre principalele noutăţi prezentate în cadrul conferinţei BUILD 2021:

Cele mai eficiente instrumente de Inteligenţă Artificială

Portofoliul de soluţii Azure AI vine cu o serie de îmbunătăţiri pentru a permite dezvoltatorilor software să reducă semnificativ timpul necesar modernizării proceselor uzuale de business.

Cu Azure Bot Service, dezvoltatorii de software pot crea aplicaţii sofisticate, utilizând o funcţionalitate nou integrată, care le permite să adauge capacităţi de vorbire (speech şi telefonie, dar şi să testeze, depaneze şi să publice agenţi software automatizaţi - boţi -, cu modificări minime la nivel de cod.

Serviciul Azure Video Analyzer, lansat în varianta de preview, reuneşte funcţionalităţile de Live Video Analytics şi Video Indexer într-un singur serviciu. Acest mix între serviciile deja existente ajută dezvoltatorii de software să construiască rapid analize video bazate pe AI, atât din materiale video stocate, cât şi aflate în derulare. Acest lucru poate fi util în ceea ce priveşte siguranţa la locul de muncă, experienţa clienţilor în magazine, gestionarea activelor digitale, monetizarea conţinutului şi altele.

Azure Cognitive Services adaugă noi capabilităţi pentru traducerea documentelor şi analiza de text

Serviciul Text Analytics, destinat domeniului medical, este acum disponibil în platforma Azure Cognitive Services. Serviciul le permite dezvoltatorilor să proceseze şi să extragă informaţii din datele medicale neprocesate. O altă funcţie nouă a Text Analytics este Question Answering - disponibil acum pentru preview, serviciul îi ajută pe utilizatori să găsească răspunsuri dintr-un anumit paragraf, fără a salva sau gestiona date în platforma Azure.

Instrumente dedicate dezvoltatorilor software

Versiunea .NET 6 Preview 4 este acum disponibilă - .NET este o platformă de tip open-source, creată de Microsoft pentru dezvoltatori, pentru construirea diferitelor tipuri de aplicaţii.

Visual Studio 2019 16.10, acum disponibil mai larg, vine cu noi îmbunătăţiri în ceea ce priveşte productivitatea pentru dezvoltatorii .NET. Acesta include noi funcţii IntelliSense, care automatizează sarcinile obişnuite ale fluxului de lucru, precum şi noi instrumente pentru îmbunătăţirea calităţii în procesele de testare.

Fundaţia Green Software

Microsoft, Accenture, GitHub şi ThoughtWorks au lansat Fundaţia Green Software, o organizaţie nonprofit afiliată Fundaţiei Linux. Ingineria software sustenabilă este un nou domeniu de activitate, axat pe crearea de aplicaţii software cu o amprentă de carbon mai mică. Fundaţia îşi propune să ajute industria tehnologică să îşi respecte angajamentele privind sustenabilitatea şi să reducă emisiile cu 45% până în anul 2030, conform obiectivelor globale stabilite prin Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice. Orice companie interesată de dezvoltarea ingineriei software sustenabile poate deveni membru al Fundaţiei Green Software.

Noutăţile din Microsoft Teams, ajută dezvoltatorii software să creeze soluţii mai interactive şi mai productive

Aplicaţiile Microsoft Teams pentru întâlniri, lansate anul trecut, oferă dezvoltatorilor instrumentele necesare pentru crearea de aplicaţii colaborative, care să conecteze oamenii pentru rezolvarea sarcinilor comune şi crearea de experienţe plăcute pe tot parcursul unei şedinţe. Acum, dezvoltatorii pot construi scenarii unice de utilizare, cu ajutorul unor funcţii noi:

Funcţia integrată de partajare a "scenei", disponibilă în format de preview, le oferă dezvoltatorilor acces la scena principală a unei întâlniri desfăşurată pe Teams, printr-o simplă configurare în fişierul manifest al aplicaţiei lor.

Extensibilitatea modului Together, care va fi disponibilă în curând, le permite dezvoltatorilor software să creeze scene personalizate pentru întâlnirile care au loc pe Teams şi să le partajeze cu utilizatorii.

Noul portal pentru Microsoft Teams, dedicat dezvoltatorilor software, este acum disponibil

Prin intermediul portalului pentru Microsoft Teams dedicat dezvoltatorilor (cunoscut anterior ca App Studio), dezvoltatorii primesc o consolă dedicată de gestionare a aplicaţiilor, disponibilă pe web sau în cadrul Teams, pentru a înregistra şi configura aplicaţii într-o singură locaţie centrală.

Funcţiile îmbunătăţite ale portalului pentru dezvoltatori includ:

Acces din orice browser web şi de pe orice dispozitiv, pentru o navigare uşoară

Capacitatea de a gestiona configuraţiile mediului de lucru, eliminând necesitatea de a gestiona mai multe fişiere manifest (de conţinut) pentru aplicaţii în medii diferite

Abilitatea de a colabora cu alţi colegi, oferindu-le permisiunea de a citi/scrie cu scopul de a lucra împreună şi actualiza aplicaţii

Posibilitatea ca furnizorii independenţi de servicii (ISV) să-şi coreleze ofertele de Software as a Service (SaaS) cu aplicaţiile lor, pentru a genera noi experienţe de achiziţii în Teams.

Power FX le permite acum utilizatorilor să construiască aplicaţii folosind limbajul natural, prin intermediul GPT-3 - Fără să fie necesare activităţi de coding

Microsoft Power Fx, un limbaj de programare de tip open-source, care nu necesită activităţi de coding, are noi funcţii prin intermediul cărora dezvoltatorii pot să creeze aplicaţii folosind un limbaj natural, fără a fi necesare activităţi de coding.

Noua facilitate se axează pe trei scenarii cheie: limbajul natural se transformă în cod Power Fx, codul Power Fx se transformă în limbaj natural şi programare, pe baza unui exemplu, în care un utilizator introduce un şablon de date care instruieşte modelul.

Toate acestea sunt posibile prin intermediul GPT-3, cel mai mare model de limbaj natural din lume, dezvoltat de compania OpenAI, care rulează în Azure Machine Learning. Totodată, Microsoft a anunţat şi funcţia de PROgram Synthesis folosind Exemple SDK (PROSE), care poate instrui modelele de AI să îndeplinească anumite sarcini, tastând câteva exemple.

Un scenariu de utilizare a limbajului natural ar fi acela în care un furnizor din zona de e-commerce, spre exemplu, ar dori să găsească şi să filtreze, în Galeria aplicaţiei sale, toate produsele ale căror nume încep folosind cuvântul "copii". În loc să îşi amintească şi să scrie formula: Filter("BC Orders', Left ("Product Name', 4)= "Copii"), ar putea tasta "Afişaţi comenzile cu nume de produse care încep cu copii" şi apoi, pe baza acestei intrări, sistemul GPT-3 va genera o listă cu cele mai relevante formule Power Fx, permiţându-le astfel utilizatorilor să o selecteze pe cea de care au nevoie.

Microsoft facilitează transformarea digitală într-o eră guvernată de inteligenţa artificială şi soluţiile cloud, iar misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecăre persoană şi organizaţie de la nivel global să realizeze mai mult.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb