ÎNCEPÂND CU DATA DE 3 IUNIE 2019Acţiunile Comcm reintră la tranzacţionare la BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 mai 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor Comcm Constanţa (CMCM), începând cu data de 3 iunie 2019, după aproape cinci ani de la suspendarea din 2014, se arată într-un raport remis de emitent Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia ASF vine în condiţiile în care, în luna martie a acestui an, acţionarii SIF Transilvania (SIF3) au decis demararea unui program atipic de răs­cumpărare de acţiuni, pentru cel mult 163,9 milioane de titluri SIF3, reprezentând maxim 7,5% din capitalul social al emitentului, ce include şi cedarea pachetului de 56,72% de acţiuni deţinut de societatea de investiţii financiare la Comcm, operaţiune ce a trezit suspiciuni în piaţă că are drept scop scoaterea din acţionariatul SIF3 a fostului arbitru de fotbal Constantin Frăţilă, acesta fiind numit director general la Comcm la finalul lunii ianuarie.

A fost un vot pe care acţionarii SIF3 l-au dat în ciuda faptului că, în luna februarie 2019, ASF a atenţionat societatea de investiţii că nu poate derula operaţiunea de piaţă, deoarece acţiunile CMCM sunt suspendate de la tranzacţionare, măsură ce produce efecte pe toate segmentele de piaţă adminis­trate de BVB, inclusiv cea specială dedicată ofertelor publice.

Suspendarea schimburilor cu titlurile CMCM a venit în data de 10 septembrie 2014, ca urmare a conflictului dintre acţionarul majoritar al companiei SIF Transilvania şi grupul format în jurul lui Constantin Frăţilă, ASF invocând atunci decizia prin protejarea intereselor investitorilor de bună credinţă.

Acum, ASF a constatat că motivele pentru care acţiunile CMCM au fost suspendate de la tranzacţionare nu mai există, un argument promovat de altfel de către SIF Transilvania, aşa că reglementatorul a decis anularea hotărârii din 2014. Acţiunile CMCM vor reintra astfel la tranzacţionare în data de 3 iunie.

Totuşi, pentru ca operaţiunea de piaţă prin care SIF Transilvania doreşte cedarea deţinerii la Comcm să se finalizeze mai sunt câteva hopuri de trecut, unul fiind cererea în instanţă a unui acţionar SIF3 de anulare a deciziei din martie privind demararea programului de răscumpărare.

SIF Transilvania are o deţinere de 56,73% din Comcm, în timp ce grupul format în jurul lui Constantin Frăţilă, ce a fost numit în ianuarie 2019 la conducerea companiei, are 41,67% din capitalul emitentului din Constanţa.

La ultimul preţ de tranzacţionare a titlurilor CMCM din data de 19 august 2014, de 0,1759 lei, valoarea de piaţă a Comcm este de 41,568 milioane de lei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro